ایمپلنت اندوستال نوعی ایمپلنت دندانی است که به عنوان یک ریشه مصنوعی برای نگه داشتن دندان جایگزین در استخوان فک شما قرار میگیرد. ایمپلنتهای دندانی معمولا زمانی مورد استفاده قرار میگیرند که یک فرد دندان خود را از دست داده باشد.
ایمپلنتهای اندوستال رایج ترین نوع ایمپلنت هستند. در این مقاله اطلاعاتی در مورد این ایمپلنت و شرایط استفاده از آن آورده شده است.
ایمپلنتهای اندوستال در مقابل ایمپلنتهای ساب پریوستئال
دو ایمپلنت دندانی که اغلب مورد استفاده قرار میگیرند، اندوستال و ساب پریوستئال هستند:
- اندوستال: معمولا از تیتانیوم ساخته میشوند و رایج ترین ایمپلنتهای دندانی هستند. آنها معمولا مانند پیچهای کوچک هستند و در استخوان فک قرار میگیرند. این ایمپلنتها از لثه بیرون زده تا دندان جایگزین را نگه دارند.
- ساب پریوستئال: اگر به ایمپلنت دندان نیاز دارید، اما استخوان فک سالم کافی برای حمایت از آن ندارید، دندانپزشک ممکن است ایمپلنت ساب پریوستیل را توصیه کند. این ایمپلنتها روی یا بالای استخوان فک و زیر لثه قرار میگیرند تا از لثه بیرون بزنند و دندان جایگزین را نگه دارند.
آیا شما کاندید مناسبی برای ایمپلنت اندوستال هستید؟
دندانپزشک یا جراح دهان تعیین میکند که آیا ایمپلنت اندوستال بهترین انتخاب برای شما است یا خیر. معیارهای مهمی که باید رعایت کنید، عبارتند از:
- سلامت عمومی خوب
- سلامت دهان و دندان
- بافت سالم لثه (بدون بیماری پریودنتال)
- یک استخوان فک که به طور کامل رشد کرده است
- وجود استخوان کافی در فک
- ناتوانی یا عدم تمایل به استفاده از دندان مصنوعی
همچنین نباید از محصولات حاوی تنباکو استفاده کنید.
مهم تر از همه شما باید آماده باشید که چندین هفته یا ماه را برای بهبودی و انتظار برای رشد استخوان جدید در فک خود برای تکمیل این روش اختصاص دهید.
آیا شما کاندید مناسبی برای ایمپلنت اندوستال نیستید؟
اگر دندانپزشک معتقد است که ایمپلنت اندوستال برای شما مناسب نمیباشد، ممکن است جایگزینهای دیگری را توصیه کند که عبارتند از:
- ایمپلنت ساب پریوستیل: این ایمپلنتها بر روی استخوان فک یا بالای آن قرار میگیرند، نه داخل استخوان فک.
- تقویت استخوان: که به آن پیوند استخوان نیز گفته میشود، شامل تقویت یا ترمیم استخوان در فک با استفاده از مواد تقویت کننده استخوان و فاکتورهای رشد است.
- گسترش ریج: مواد پیوند استخوان به برجستگی کوچکی که در امتداد بالای فک ایجاد شده است اضافه میشود.
- تقویت سینوس: استخوان به زیر سینوس اضافه میشود که به آن بالا بردن سینوس یا لیفت سینوس نیز میگویند.
تقویت استخوان، گسترش ریج و تقویت سینوس، روشهایی هستند که استخوان فک را به اندازه کافی بزرگ یا قوی میکنند تا بتوان ایمپلنتهای اندوستال را انجام داد.
روش کاشت ایمپلنت اندوستال
اولین قدم این است که دندانپزشک تشخیص دهد که شما کاندیدای مناسبی هستید. این تشخیص و درمان توصیه شده باید توسط جراح دندان تایید شود.
کاشت ایمپلنت
پس از بی حس کردن ناحیه، جراحی اولیه شامل بریدن لثه توسط جراح دهان برای نمایان شدن استخوان فک شما خواهد بود. سپس جراح سوراخهایی در استخوان ایجاد میکند و پست اندوستال را در عمق استخوان قرار میدهد. در نهایت لثه بر روی پست بسته خواهد شد.
پس از جراحی ممکن است علائم زیر را تجربه کنید:
- تورم (صورت و لثه)
- کبودی (صورت و لثه)
- درد و ناراحتی
- خونریزی
پس از جراحی، دستور العملهایی برای مراقبتهای پس از آن و بهداشت دهان و دندان در طول دوره بهبودی به شما داده میشود. دندانپزشک همچنین ممکن است آنتی بیوتیک و داروهای ضد درد تجویز کند و خوردن غذاهای نرم را برای حدود یک هفته به شما توصیه کند.
پیوند استخوانی (Osseointegration)
استخوان فک شما در ایمپلنت رشد میکند که به آن پیوند استخوانی (Osseointegration) میگویند. این امر معمولا 2 تا 6 ماه زمان میبرد تا رشد استخوان به پایه محکمی که برای دندان مصنوعی جدید نیاز دارید تبدیل شود.
قرار دادن اباتمنت
هنگامی که استخوان سازی به طور رضایت بخشی کامل شد، جراح دوباره لثه شما را باز کرده و اباتمنت را به ایمپلنت متصل میکند. اباتمنت قطعهای از ایمپلنت است که تا بالای لثه کشیده میشود و تاج (دندان مصنوعی) به آن متصل میشود.
در برخی روشها، اباتمنت در طول جراحی اصلی به پست متصل میشود و نیاز به عمل دوم را از بین میبرد. شما و جراح دهانتان میتوانید در مورد اینکه کدام راه برای شما بهترین است باهم صحبت کنید.
دندان جدید
حدود دو هفته پس از قرار دادن اباتمنت، زمانی که لثههای شما بهبود یافتند، دندانپزشک برای ساخت روکش از قالب استفاده میکند. دندان مصنوعی بسته به اولویت میتواند متحرک یا ثابت باشد.
سخن پایانی
به عنوان جایگزینی برای دندان مصنوعی و بریج، برای از افراد ایمپلنتهای دندانی را انتخاب میکنند. رایج ترین ایمپلنت دندانی، ایمپلنت اندوستال است. فرآیند کاشت ایمپلنت طی چند ماه با یک یا دو عمل جراحی دهان انجام میشود.
برای اینکه کاندیدای ایمپلنتهای اندوستال باشید، باید از سلامت دهان و دندان (از جمله بافت سالم لثه) برخوردار باشید. همچنین به اندازه کافی استخوان سالم در فک خود داشته باشید تا ایمپلنتها را به درستی نگه دارید.
دیدگاهتان را بنویسید