بریج یا پل‌ دندان

بریج یا پل‌ دندان

استفاده از بریج یا پل‌ دندان از جمله راهکارهای دندانپزشکی برای پر کردن جای خالی دندان‌های از دست رفته است. بریج در واقع نوعی دندان مصنوعی است که به آن پونتیک گفته می‌شود. این دندان از دو طرف به دو دندان مجاور ناحیه خالی از دندان متصل می‌شود. پونتیک‌ها را می‌توان با استفاده از مواد مختلفی مانند طلا ساخت، اما بهترین ماده برای ساخت پونتیک پرسلن است. پرسلن تقریبا همرنگ دندان‌های طبیعی است و با استفاده از این ماده زیبایی ظاهری دندان نیز حفظ می‌شود.

انواع بریج دندان

چهار نوع پل اصلی دندان وجود دارد:

  • معمولی
  • کانتی لور
  • مریلند
  • متصل به ایمپلنت

بریج معمولی

در بریج معمولی دندان مصنوعی را با استفاده از روکش و از طریق اتصال به دو دندان پایه مجاور در جای خود قرار  می‌دهند. بریج معمولی رایج ترین نوع پل دندانی است، اما در صورتی می‌توان از آن استفاده کرد که در دو طرف ناحیه خالی، دندان وجود داشته باشد.

بریج کانتی لور

این نوع بریج شبیه بریج معمولی است با این تفاوت که در بریج کانتی لور، پونتیک توسط یک روکش به یک دندان پایه متصل می‌شود. در واقع در این نوع بریج اتصال تنها با یک دندان برقرار می‌شود و نیازی به وجود دو دندان پایه نیست.

بریج مریلند

در این نوع بریج نیز همانند بریج معمولی برای اتصال از دو دندان پایه استفاده می‌شود. در بریج مریلند برخلاف بریج معمولی یک داربست فلزی یا سرامیکی را  به پشت دندان‌های پایه می‌چسبانند، در حالی که در بریج معمولی روکش روی دندان‌های پایه قرار می‌گیرد.

بریج متصل به ایمپلنت

بریج “متصل به ایمپلنت” یا بریج “حمایت شونده توسط ایمپلنت” معمولا زمانی استفاده می‌شود که چند دندان از دست رفته باشند. در این شرایط بریج را به ایمپلنت متصل می‌کنند و با کاشت ایمپلنت در فک، بریج نیز در جای خود قرار می‌گیرد.

برای قرار دادن این نوع بریج در جای خود معمولا به دو عمل جراحی احتیاج است: یک عمل جراحی برای کاشت ایمپلنت و دیگری برای قرار دادن بریج در جای خود. تکمیل مراحل درمان در این شرایط ممکن است چندین ماه طول بکشید.

هزینه بریج دندان چقدر است؟

هزینه بریج دندان به عوامل زیادی بستگی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تعداد دندان‌های مورد نیاز برای پر کردن ناحیه فاقد دندان
  • جنس مواد استفاده شده در ساخت پروتز دندان (رزین کامپوزیت، زیرکونیا یا آلیاژ پوشیده شده با رزین و…)
  • میزان سختی مراحل درمان
  • موقعیت یا جایگاه دندان

در صورتی که بیمار به سایر مشکلات دهان و دندان مانند بیماری لثه نیز دچار باشد، ممکن است برای درمان آن‌ها نیاز به هزینه‌های بیشتری داشته باشد. بسیاری از بیمه‌های تکمیلی بریج و ایمپلنت را پوشش می‌دهند. برای اطلاع دقیق از خدمات بیمه تکمیلی خود باید به متن قرارداد خود با بیمه مراجعه کنید.

مقایسه بریج دندان و ایمپلنت

کاشت ایمپلنت معمولا مادام العمر است و نیازی به تعویض ندارد، اما بریج دندان را باید هر 5 تا 15 سال یکبار تعویض کرد. مدت زمان ماندگاری بریج به میزان مراقبت از آن و رعایت بهداشت دهان و دندان بستگی دارد.

دلایل استفاده از بریج دندان

از دست دادن دندان باعث ایجاد مشکلات زیادی می‌شود. استفاده از بریج دندان یکی از راهکارهایی است که بسیاری از این مشکلات را برطرف می‌کند. از جمله مزایای بریج دندان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حفظ زیبایی ظاهر دندان‌ها
  • جلوگیری از ایجاد اختلال در جویدن غذا
  • جلوگیری از اختلال در صحبت کردن
  • حفظ فرم صورت
  • جلوگیری از نامرتبی و جا به جا شدن سایر دندان‌ها

سخن پایانی

برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته گزینه‌های مختلفی پیش روی شماست که با مشورت با دندانپزشک می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. استفاده از بریج یا پل‌ دندان هم دارای نقاط مثبت و هم دارای نقاط منفی است. بنابراین قبل از تصمیم گیری حتما باید با دندانپزشکتان در رابطه با مزایا و معایب این روش صحبت کنید.

به یاد داشته باشید که خالی ماندن جای دندان از دست رفته می‌تواند برای شما مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد. بنابراین در اولین فرصت برای انجام بریج، ایمپلنت و یا سایر روش‌های درمانی اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *