اگر تصمیم گرفتهاید که برای کاشت ایمپلنت به پزشک مراجعه کنید، بهتر است از روند درمانی خود اطلاعات بیشتری داشته باشید. بعضی از افراد حتی از فکر کردن به این که شاید روزی مجبور به کاشت ایمپلنت شوند، وحشت میکنند. اما باید بدانید که برای ترسیدن از کاشت ایمپلنت هیچ دلیلی وجود ندارد. بیایید با هم تمامی جنبههای کاشت ایمپلنت را بررسی کنیم. دندانپزشک شما در رابطه با هزینههای کاشت و نوع ایمپلنتی که نیاز دارید با شما صحبت خواهد کرد.
بررسی اجمالی
روشهای مختلفی برای جایگزین کردن دندانهای از دست رفته وجود دارد. یکی از محبوبترین این روشها کاشت ایمپلنت است. ایمپلنت معمولا از تیتانیوم ساخته میشود و توسط دندانپزشک و یا متخصص دندانپزشکی مانند جراح دهان، درون لثه قرار داده میشود. ایمپلنتها بخشهایی دارند که همانند پیچ هستند و نقش ریشه دندان را بر عهده دارند. این بخشها هستند که درون استخوان فک قرار داده میشوند.
کاشت ایمپلنت چقدر طول میکشد؟
چندین عامل وجود دارد که طول مدت زمان لازم برای انجام عمل کاشت را تعیین میکند.
- سلامت دندانها
- تعداد دندانهای درگیر
- نوع دندانهایی که باید جایگزین شوند
- دندانی که باید جایگزین شود، هنوز در دهان بیمار است یا کشیده شده است.
کاشت ایمپلنت ممکن است در دو مرحله انجام شود و کل فرآیند کاشت و درمان میتواند شش تا نه ماه طول بکشد. اگر بیمار نیاز به کشیدن دندان و یا پیوند استخوان داشته باشد طول دوره درمان ممکن است بیشتر شود.
فاکتورهایی که گفته شد تعداد مراجعه بیمار به دندانپزشک در طول دوره درمان را نیز مشخص میکند. کاشت یک ایمپلنت به طور معمول بین یک تا دو ساعت طول میکشد. این زمان شامل زمان بیهوشی و همچنین مراحل آماده سازی بیمار (پوشیدن لباس مخصوص برای حفظ شرایط استریل جراحی) نیز میباشد.
آیا کاشت ایمپلنت دردناک است؟
کاشت ایمپلنت نیز همانند سایر جراحیها ممکن است کمی ناراحتی برای بیمار ایجاد کند. برای مهار هر گونه درد و ناراحتی در طول جراحی از داروهای بی حسی و در صورت نیاز از آرام بخشهای تزریقی استفاده میشود. بیشتر بیمارانی که برای آنها کاشت ایمپلنت انجام شده است، این گفته را تایید میکنند که در طول جراحی هیچ گونه دردی را حس نکردهاند. پزشک ممکن است برای رفع ناراحتیها و یا دردهای بعد از جراحی برای بیمار داروهایی را تجویز کند.
آماده سازی قبل از جراحی
دندانپزشک ممکن است قبل از عمل دستورالعملهای خاصی را به شما ارائه دهد که میتواند شامل موارد زیر باشد:
- دهان خود را با دهانشویههای ضد باکتریایی خاص مانند کلرهگزیدین شست و شو دهید.
- شروع مصرف آنتی بیوتیک چند روز قبل از عمل به عنوان یک اقدام پیشگیرانه
- خوردن صبحانه کامل در روز جراحی، البته در صورتی که بخواهید از آرام بخشهای تزریقی استفاده کنید، باید از شب قبل ناشتا باشید و چیزی نخورید.
- آوردن یک همراه با خود در روز جراحی تا در صورت استفاده از آرامبخشهای خوراکی و یا تزریقی در راه برگشت به خانه مراقب شما باشد.
روز جراحی
جراحی در مطب دندانپزشک و با استفاده از بی حسی موضعی انجام میشود. اگر جراحی توسط جراح دهان انجام شود امکان استفاده از آرام بخشهای تزریقی نیز برای شما وجود دارد.
فاز اول
- برای کاشت ایمپلنت، دهان شما با استفاده از بی حسی موضعی به صورت کامل بی حس میشود.
- یک برش کوچک در لثه ایجاد میشود تا استخوان زیر دندان در معرض قرار بگیرد.
- سپس از یک دریل تخصصی (اما بی سر و صدا) استفاده میکنند تا فضایی را برای کاشت ایمپلنت در استخوان ایجاد کنند.
- ایمپلنت را با استفاده از یک ابزار مخصوص و یا همان دریل مخصوص که در مرحله قبل استفاده شد، در جای خود پیچ میکنند.
- بعد از اینکه ایمپلنت را با دقت در جای خود قرار دادند، یک ماده ثانویه را به درون آن اضافه و پیچ میکنند که در طول دوره درمان باید در آنجا باشد.
- سپس لثه برش داده شده را با استفاده از یک یا دو بخیه میبندند.
- با گذشت چند ماه، ایمپلنت به استخوان فک جوش خواهد خورد.
فاز دوم
- این مرحله با شکافت لثه و در معرض قرار دادن ایمپلنت آغاز میشود. این مرحله در صورتی که ماده ثانویه را در بخشی بالاتر از ایمپلنت پیچ کرده باشند، انجام نمیشود.
- از ایمپلنت قالب گیری میکنند تا از آن برای ساخت تاج (روکش) استفاده کنند.
- از این مرحله به بعد بیمار برای روکش ایمپلنت باید چند بار به دندانپزشک مراجعه کند. ممکن است بسته به شرایط بیمار بعضی از مراحل متفاوت باشد، اما معمولا بعد از این مرحله از دندانها قالب گیری انجام میشود. با استفاده از قالب گیری، مدل دقیقی از دهان شما به دست میآید که برای تراز کردن مناسب ایمپلنت با سایر دندانها بسیار مهم است. تاج یا روکش دندان بر اساس این مدل ساخته میشود.
- مرحله آخر قرار دندان روکش دندان است. در برخی موارد بسته به نوع دندان، دندانپزشک ممکن است بخواهد قبل از قرار دادن کامل تاج جدید، آن را بر روی دندان امتحان کند تا از شکل و تناسب آن با دندان شما اطمینان حاصل پیدا کند.
ناراحتیهای بعد از جراحی
کبود شدن صورت و ایجاد تورم در لثه و بافت نرم از عوارض طبیعی کاشت ایمپلنت است. معمولا دردهای بعد از جراحی با استفاده از مسکنهای رایج مانند ایپوبروفن، هیدروکودون یا کدئین کنترل میشود.
عوارض جانبی
- عفونت در استخوانهای اطراف و لثهها
- پس زدن ایمپلنت توسط بدن (چیزی شبیه رد پیوند)
- از دست دادن استخوانهای اطراف ایمپلنت
- عدم جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک
مراقبت از ایمپلنت
مراقبت از ایمپلنت دقیقا مانند مراقبت از دندانهای طبیعی است. باید ایمپلنت را طبق توصیه دندانپزشکتان نخ دندان بکشید و مسواک بزنید. در صورت نیاز باید هر شش ماه یک بار برای بررسی سلامت ایمپلنت به دندانپزشک مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید