اولین اقدام دندانپزشک برای کاشت ایمپلنت، بررسی میزان استخوانها میباشد. زیرا برای کاشت ایمپلنت استخوان فک باید سالم باشد و دچار تحلیل و فرسایش نشده باشد. اما ایمپلنت دندانهای آسیاب فک بالا کمی متفاوت است. در بالای دندانهای آسیاب فک بالا سینوس وجود دارد و استخوانهای زیر لثه در این ناحیه به اندازه کافی نیستند. همین امر سبب میشود که کاشت ایمپلنت در این نواحی کمی مشکل باشد. اما این مشکل با استفاده از یک جراحی ساده که در مطب دندانپزشک انجام میشود قابل حل است. به این عمل، جراحی لیفت سینوس میگویند.
در جراحی لیفت به حفره سینوس مواد پیوند استخوان اضافه میکنند که باعث بالا رفتن کف سینوس میشود.
اما چرا در این ناحیه استخوان کافی وجود ندارد؟
در بعضی افراد دلیل این امر بزرگ بودن حفره سینوس و همچنین شکل آن میباشد. در گروهی دیگر استخوانهای این ناحیه از بین رفتهاند. به عنوان مثال، اگر مدت زمان زیادی از کشیدن دندانتان گذشته باشد، استخوانهای اطراف دندانتان به مرور زمان شروع به از بین رفتن میکنند.
استخوانها برای استحکام احتیاج به محرک دارند و محرک استخوانهای فک، دندانها هستند. وقتی دندانی کشیده شود، استخوانها محرک خود را از دست میدهند و بدن ساخت سلولهای استخوانی جدید را در آن ناحیه متوقف میکند. این امر سبب کاهش حجم و ضخامت استخوانهای آن بخش میشود.
اگر دندان خود را به دلیل بیماری پریودنتال از دست داده باشید نیز ممکن است استخوانهای اطراف دندان شما به دلیل این بیماری تحلیل رفته باشند. این که دلیل کاهش استخوانها چه چیزی باشد خیلی اهمیتی ندارد. در هر حال جراحی لیفت سینوس میتواند به بازسازی استخوانها کمک کند.
استخوانهای پیوندی از کجا به دست میآیند؟
این استخوانها را میتوان از سایر نواحی بدن بیمار مانند بخشهایی از استخوان فک و یا لگن به دست آورد. اما در بیشتر مواقع از مواد پیوند استخوان استفاده میشود که در آزمایشگاهها تولید میشوند. منبع اصلی مواد پیوندی معمولا اهدا کنندههای انسانی و یا حیواناتی مانند گاو هستند. همچنین برای این کار میتوان از مواد سنتزی نیز استفاده کرد.
تمامی مواد پیوندی باید تاییدیه وزارت بهداشت را داشته باشند و تحت نظارت این سازمان تولید شده باشند. این مواد طوری تهیه میشوند تا کاملا استریل، فاقد هرگونه آلودگی و عاری از عوامل رد پیوند باشند. در بیشتر مواقع مواد پیوندی مانند یک داربست عمل میکنند و در نهایت بدن، سلولهای استخوانی جدید را جایگزین آنها میکند.
روند کلی جراحی سینوس لیفت
قبل از جراحی، پزشک شما با توجه به تصاویر رادیوگرافی دندانهایتان، شکل، موقعیت و سلامتی سینوس را بررسی میکند. همچنین چگونگی فرآیند بی حسی نیز مورد بررسی قرار میگیرد. جراحی معمولا همانند پر کردن دندان، تحت بی حسی موضعی انجام میشود. اما بعضی افراد به مواد بی حسی و یا داروهای آرام بخش بیشتری نیاز دارند که به صورت تزریقی و یا خوراکی به آنها داده میشود.
وقتی ناحیه مورد نظر کاملا بی حس شد، یک شکاف در لثه شما ایجاد میشود تا استخوان آن ناحیه در دسترس قرار بگیرد. یک حفره کوچک در استخوان شما ایجاد میشود تا غشاء سینوس آشکار گردد. سپس این غشاء را بلند کرده و فضای زیر آن را با مواد پیوندی پر میکنند و در نهایت لثه را بخیه میزنند.
در بعضی موارد میتوان ایمپلنت را به صورت مستقیم و قبل از بخیه لثه، داخل مواد پیوندی قرار داد. این کار باعث میشود که دیگر نیازی به جراحی بعدی برای کاشت ایمپلنت نباشد. البته در اغلب موارد کاشت ایمپلنت در حدود 6 تا 7 ماه بعد از جراحی لیفت سینوس انجام میشود.
بعد از جراحی لیفت سینوس باید منتظر چه چیزهایی باشید؟
بعد از جراحی سینوس ممکن است تورم و درد جزئی را حس کنید. این حالت میتواند مشابه زمانی باشد که دندان عقل بالایی خود را کشیدهاید. گاهی اوقات برای بهبود این شرایط پزشک ممکن است داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی برای شما تجویز کند. برای جلوگیری از عفونت ممکن است آنتی بیوتیک نیز برای شما تجویز شود.
اگر غشا سینوس دچار التهاب جزئی شود ممکن است در آن ناحیه احساس سنگینی کنید. در پایان به یاد داشته باشید که اگر به آلرژیهای فصلی مبتلا هستید، مراجعه شما برای جراحی سینوس باید در فصلی باشد که آلرژی شما عود نکرده است.
دیدگاهتان را بنویسید