جدول زمانی کاشت ایمپلنت دندان

جدول زمانی کاشت ایمپلنت دندان

کاشت ایمپلنت دندان و طول دوره‌ درمان آن می‌تواند تا 9 ماه طول بکشد، به همین دلیل سرمایه گذاری زمانی بر روی این فرآیند بسیار مهم و ارزشمند است. دندانپزشکان برنامه درمانی شما را بررسی می‌کنند و یک جدول زمانی تخمینی ارائه می‌دهند تا تصمیمی آگاهانه در مورد سلامت دندان خود بگیرید. در این مقاله، جدول زمانی کاشت ایمپلنت دندان و چیزی که باید انتظار داشته باشید برای شما آورده شده است.

مشاوره اولیه (یک روزه)

در طول مشاوره اولیه برای ایمپلنت دندان، دندانپزشک یا جراح دهان سلامت دهان و دندان شما را ارزیابی می‌کند و تعیین می‌کند که آیا شما کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت دندان هستید یا خیر. مشاوره برای جراحی دهان معمولا شامل معاینه کامل دندان‌ها، لثه‌ها و استخوان فک است.

اشعه ایکس یا سایر آزمایشات تصویربرداری برای مشاهده بهتر استخوان فک و ساختارهای دهانی اطراف شما انجام می‌شود. این آزمایش‌ها به تعیین بهترین محل برای ایمپلنت و اینکه آیا تراکم استخوان فک کافی برای پشتیبانی از آن دارید یا خیر کمک می‌کند.

دندانپزشک شما همچنین در مورد سابقه پزشکی شما و داروهایی که در حال حاضر مصرف می‌کنید صحبت خواهد کرد، زیرا برخی شرایط پزشکی یا داروها می‌توانند بر موفقیت درمان ایمپلنت تاثیر بگذارند.

اگر شما کاندیدای ایده‌آل برای ایمپلنت‌های دندانی در نظر گرفته می‌شوید، دندانپزشک شما در مورد انواع مختلف ایمپلنت‌های دندانی در دسترس صحبت می‌کند و مزایا و خطرات هر گزینه را توضیح می‌دهد. آن‌ها همچنین روش جراحی، زمان بهبودی و هزینه تخمینی درمان را توضیح خواهند داد.

در نهایت، دندانپزشک ممکن است هنگام برنامه ریزی برای کاشت ایمپلنت، اندازه گیری‌ برای قالب‌های دندانی را از دندان‌ها و فک شما انجام دهد.

جراحی‌های قبل از کاشت ایمپلنت دندان (بسته به وضعیت بیمار – 3 تا 12 ماه)

در موارد خاص، بیماران ممکن است نیاز به جراحی‌هایی قبل از کاشت ایمپلنت دندان داشته باشند. همچنین به عنوان روش‌های تکمیلی شناخته شده، بیماران ممکن است بسته به عوامل مختلفی به یکی از آن‌ها نیاز داشته باشند:

  • تراکم ناکافی استخوان فک: ایمپلنت‌های دندانی به مقدار معینی از استخوان فک سالم نیاز دارند تا به طور ایمن پایه‌ها را محکم کنند. اگر تراکم استخوان فک کافی ندارید، ممکن است برای ساختن استخوان فک به پیوند استخوان نیاز باشد.
  • بیماری لثه: بیماری لثه می‌تواند منجر به از بین رفتن استخوان و بافت فک شودو قرار دادن ایمپلنت دندان را دشوار کند. اگر بیماری لثه دارید، برای رفع عفونت به درمان نیاز دارید.
  • تقویت سینوس: هنگام قرار دادن ایمپلنت در فک بالا، ممکن است نیاز باشد ایمپلنت در ناحیه سینوس، ناحیه توخالی پشت استخوان گونه قرار داده شود. در برخی موارد، این ناحیه ممکن است استخوان کافی برای حمایت از ایمپلنت نداشته باشد. تقویت سینوس می‌تواند استخوان را به ناحیه سینوس اضافه کند و حمایت کافی برای ایمپلنت ایجاد نماید.
  • گسترش ریج: هنگامی که استخوان فک خیلی نازک یا باریک است، گسرش ریج می‌تواند به استخوان فک عرض اضافه کند. این روش قبل یا در حین کاشت ایمپلنت انجام می‌شود.

اگر به هر یک از روش‌های ذکر شده در بالا نیاز دارید، انتظار یک جدول زمانی طولانی تری برای فرآیند ایمپلنت دندان داشته باشید. جدول زمانی ایمپلنت دندان هر بیمار به وضعیت سلامت دهان و دندان و نوع ایمپلنت دندانی که دریافت می‌کند بستگی دارد.

کاشت ایمپلنت دندان (یک روزه)

مراحل خاص جراحی ایمپلنت دندان ممکن است بسته به نوع ایمپلنت و نیازهای فردی شما متفاوت باشد. جدول زمانی فرآیند ایمپلنت دندان تنها یک روز طول می‌کشد، اما بیماران باید زمانی را برای بهبودی برنامه ریزی کنند.

به طور کلی، روش کاشت دندان را می‌توان در مراحل زیر تکمیل کرد:

  1. بیهوشی/آرام بخشی دندان: به شما بی حسی موضعی یا سایر آرام بخش‌های دندانی داده می‌شود تا اطمینان حاصل شود که در طول عمل راحت هستید و دردی احساس نمی‌کنید.
  2. برش: جراح یک برش کوچک در لثه ایجاد می‌کند تا به استخوان فک دسترسی پیدا کند.
  3. کاشت ایمپلنت: (یک پایه فلزی کوچک) به اندازه کافی عمیق در استخوان فک قرار می‌گیرد تا از پایداری و امنیت آن اطمینان حاصل شود.
  4. بخیه: محل برش با بخیه بسته می‌شود و ناحیه جراحی تمیز و پانسمان می‌شود.

پس از اتمام جراحی ایمپلنت، برای شروع بهبودی به خانه می‌روید. برای اطمینان از بهبود موفقیت آمیز، مطمئن شوید که برای عمل ایمپلنت دندان خود را آماده کرده‌اید. دندانپزشک در جلسه مشاوره اولیه به شما دستور العمل‌هایی را ارائه می‌دهد.

ریکاوری (3 تا 6 ماه)

بلافاصله بعد از جراحی ایمپلنت دندان، احتمالا احساس ناراحتی و تورم در اطراف محل جراحی خواهید داشت. این را می‌توان با داروهای ضد درد و کمپرس سرد کنترل کرد.

در چند هفته اول پس از جراحی، باید غذاهای نرم بخورید و از گاز گرفتن و جویدن از سمت جراحی خودداری کنید. شما همچنین باید از سیگار کشیدن اجتناب کنید و عادات بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.

هنگامی که ایمپلنت قرار می‌گیرد و برش بهبود می‌یابد، بدن شما روند طبیعی ادغام استخوانی را آغاز می‌کند. استئواینتگراسیون زمانی اتفاق می‌افتد که استخوان در اطراف ایمپلنت شروع به رشد کرده و با آن ترکیب می‌شود و یک پایه محکم و پایدار برای دندان جایگزین می‌کند. این فرآیند معمولا چندین ماه طول می‌کشد تا تکمیل شود.

ساخت جایگزین دندان (در طول دوره ریکاوری)

جایگزین دندان شما در طول دوره ریکاوری ساخته خواهد شد. دندانپزشک ممکن است از شما بخواهد که چند مرتبه به او مراجعه کنید تا از بهبودی اطمینان حاصل کند. اندازه گیری‌‌های انجام شده از دندان‌ها و فک شما در طول مشاوره اولیه به عنوان راهنمایی برای ساخت جایگزین‌های دندان استفاده می‌شوند. بسته به نیاز شما، این ممکن است تاج دندان، بریج دندان یا پروتز باشد.

قرار دادن جایگزین دندان (یک روزه)

پس از تکمیل فرآیند بهبودی، به مطب دندانپزشک خود باز خواهید گشت. دندانپزشک جایگزین دندان شما را قرار داده و آن را در جای خود محکم می‌کند. در نهایت شما با لبخندی زیبا و کامل و بهبود سلامت دهان و دندان مطب را ترک خواهید کرد.

سخن پایانی

کاشت ایمپلنت دندان و طول دوره‌ درمان آن می‌تواند تا 9 ماه طول بکشد، به همین دلیل سرمایه گذاری زمانی بر روی این فرآیند بسیار مهم و ارزشمند است. دندانپزشکان برنامه درمانی شما را بررسی می‌کنند و یک جدول زمانی تخمینی ارائه می‌دهند تا تصمیمی آگاهانه در مورد سلامت دندان خود بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *