اگر برای شما درمان ریشه دندان تجویز شده است، به احتمال زیاد به روکش دندان نیز برای بازیابی استحکام، ظاهر و عملکرد دندان خود نیاز خواهید داشت.
برای اکثر بیماران، درمان ریشه یک روش چند مرحلهای است. در اولین ملاقات شما با دندانپزشک پس از انجام رادیوگرافی، دندانپزشک دندان شما را بی حس کرده و سوراخ کوچکی در بالای آن ایجاد میکند تا بتواند پالپ دندان عفونی را خارج کند.
پس از برداشتن پالپ، ریشههای دندان شما قبل از پر شدن با گوتا پرکا و بسته شدن با یک چسب دندان، شکل داده و با یک عامل ضد باکتری ضد عفونی میشوند. سپس دندانپزشک دندان شما را با یک پرکننده موقت پر میکند و برای ترمیم کامل دندان پرکننده دائمی یا روکش دندان را توصیه میکند.
روکش دندان چیست؟
روکش دندان کلاهکی است که روی دندان قرار میگیرد. کل دندان تا خط لثه را میپوشاند و دندان را به شکل، اندازه و استحکام طبیعی خود بازمیگرداند. روکش دندان به صورت سفارشی ساخته میشود تا با دندانهای موجود شما مطابقت داشته باشد.
هنگام تهیه روکش دندان، دندانپزشک محل و عملکرد دندان، رنگ دندانهای اطراف، موقعیت بافت لثه و میزان دندانی که هنگام لبخند زدن نمایان میشود را در نظر میگیرد.
چرا بعد از درمان ریشه به روکش دندان نیاز دارم؟
همه درمانهای ریشه نیاز به روکش دندان ندارند، اما هر دندانی بعد از عمل نیاز به تقویت دارد، زیرا دندان توخالی است و بنابراین ساختار ضعیفتری دارد.
ممکن است تعجب کنید که “چرا بعد از درمان ریشه به روکش دندان نیاز دارید؟” اگرچه نیاز به روکش دندان به محل قرارگیری دندان و استحکام ساختار دندان باقیمانده بستگی دارد، دلایل مختلفی وجود دارد که چرا شما برای ترمیم دندان و لبخند خود به روکش دندان نیاز دارید، از جمله:
ضعیف شدن دندان
درمان ریشه، دندان را از عفونت نجات میدهد، اما با برداشتن پالپ، ساختار دندان باقیمانده را ضعیف میکند. دندان شما شکننده میشود و آن را مستعد شکستگی میکند. روکش دندان استحکام دندان را بازیابی میکند تا در اثر فشار جویدن ترک نخورد یا نشکند و منجر به عفونت دیگری نشود.
تغییر رنگ دندان
یکی از نشانههای نیاز به درمان ریشه، تیره شدن دندان به دلیل کمبود مواد مغذی است. یک روکش دندان روی ساختار دندانی که تغییر رنگ داده قرار میگیرد تا با بقیه دندانهای شما مطابقت پیدا کند.
ترمیمهای متعدد
دندانی که در گذشته چندین ترمیم داشته باشد، بیشتر از دندانی با پرکردگی جزئی نیاز به درمان ریشه دارد. این بدان معنی است که بسیاری از ساختار دندان پوسیده برداشته شده است و دندان برای بازیابی عملکرد و استحکام خود نیاز به روکش دندانی دارد.
دندان قروچه
هنگامی که دندانهای خود را بهم میسایید با بهم فشار میدهید، تاج دندان را از بین میبرید. از آنجایی که درمان ریشه دندان را ضعیف میکند، روکش دندان میتواند آن را قویتر کند.
اگر از دندان قروچه رنج میبرید، با دندانپزشک خود در مورد نصب محافظ دهان یا محافظ شب برای کمک به محافظت از دندانهای خود صحبت کنید.
حساسیت
با از بین رفتن بی حسی موضعی پس از درمان ریشه، ممکن است به دلیل فرآیند تمیز کردن در طول عمل، حساسیت و ناراحتی خفیفی را تجربه کنید. اگرچه این حالت از بین میرود، اما دندان شما ممکن است به دمای سرد یا گرم حساستر شود. روکش دندان میتواند به کاهش حساسیت دندان کمک کند.
جلوگیری از عفونت
پس از درمان ریشه، دندان شما در بیشتر در معرض خطر عفونت است. روکشهای دندانی دندان شما را میبندند تا از آن در برابر آلودگی مجدد محافظت کنند.
بهبود بقای دندان
از آنجایی که روکش دندان از ساختار دندان محافظت میکند، دندانی که تحت درمان ریشه قرار گرفته است و با روکش دندان پوشانده شده است، با مراقبت مناسب میتواند تا پایان عمر باقی بماند. روکش دندان باید هر ده سال یا بیشتر تعویض شود.
چه مدت بعد از درمان ریشه باید روکش دندان بگذارم؟
اگر دندانپزشک روکش دندان را توصیه کرد، باید به محض رفع التهاب و ناراحتی کانال ریشه عفونی، آن را قرار دهید. این زمان معمولا یک هفته پس از درمان ریشه است.
اکثر دندانپزشکان توصیه میکنند که روکش دندان خود را ظرف 30 روز پس از درمان ریشه قرار دهید. هرچه بیشتر بدون روکش دندان بمانید، احتمال شکستگی، عفونت مجدد و کشیدن دندان بیشتر میشود.
چگونه از روکش دندان خود مراقبت کنم؟
روکش دندان شما نیز مانند دندانهای طبیعی شما نیاز به مراقبت دارد، زیرا دندان دارای روکش همچنان مستعد پوسیدگی دندان و بیماری لثه است. دندانهای خود را دو بار در روز مسواک بزنید، از نخ دندان استفاده کنید و به طور منظم برای معاینه به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید