سازمان بهداشت جهانی: ایران ظرفیت های لازم برای شناسایی و مهار ویروس کرونا را دارد

مقامات سازمان بهداشت جهانی گفته‌اند: وزارت بهداشت ایران 28 مورد ابتلا به ویروس کووید 19 ( کرونا) را در این کشور تایید کرده است که پنج نفر از آن‌ها فوت شده‌اند. این سازمان در ادامه تاکید کرده است که 5 مرگ در طول تنها دو روز کمی نگران کننده است.

  • وزارت بهداشت ایران در ابتدا تعداد افراد بیمار را 13 نفر اعلام کرد که تا الان جمعا به 28 نفر رسیده‌اند. 7 نفر از افراد مبتلا ساکن قم، 4 نفر در تهران و 2 نفر در گیلان بودند. شیوع جزئی کووید 19 در ایران با یکی از موارد ابتلا به این بیماری در کانادا و همچنین یک زن 45 ساله در لبنان ارتباط داشته است. زیرا هر دو این بیماران قبل از ابتلا به خاورمیانه سفر کرده بودند.
  • مدیر کل سازمان بهداشت جهانی در کنفرانس خبری که اخیرا برگزار شد، گفته است: اگرچه تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در نقاط مختلف جهان (به غیر از چین) اندک هستند، اما چون ابتلای آن‌ها به ووهان چین هیچ ارتباطی ندارد، بسیار نگران کننده است. وی در ادامه گفت سازمان بهداشت جهانی این شانس را دارد که شیوع ویروس را مهار کند، اما احتمالا این شانس روز به روز کمتر می‌شود. او در ادامه گفت: برای مهار ویروس هنوز فرصت داریم اما با گذشت زمان، این فرصت از بین می‌رود. به همین دلیل باید سرعت عمل را بالا ببریم. وی همچنین هشدار دارد: این ویروس می‌تواند در هر جایی از دنیا شیوع پیدا کند.

یکی از اعضای سازمان بهداشت جهانی تاکید کرده است که ایران ظرفیت‌های لازم برای شناسایی و مهار ویروس کرونا را دارد. اما آن‌ها همچنان نگران کشورهایی هستند که سیستم‌های بهداشتی ضعیفی دارند.

ویروس کرونا تاکنون در 26 کشور شیوع پیدا کرده است و 1152 نفر در این کشورها دچار این بیماری شده‌اند.

مقامات سازمان بهداشت جهانی گفته‌اند که این بیماری از طریق تماس انسان به انسان، قطرات آلوده به ویروس در عطسه و سرفه و تماس با سطوح جامد آلوده می‌تواند انتقال پیدا کند. هیچ درمان قطعی نیز برای این ویروس وجود ندارد.

  • تاکنون دو دارو برای این ویروس طراحی شده است که در حال عبور از مراحل آزمایشگاهی است و تا 3 هفته آینده نتایج آن اعلام خواهد شد. یکی از این داروها از ترکیب دو داروی ضد ویروس HIV یعنی لوپیناویر و ریتونوویر ساخته شده است و دیگری یک داروی ساخته شده مبتنی بر علوم بیوتکنولوژی است که به آن داروی ضد ویروس رمدیسیویر می ‌ویند.

در گذشته برای درمان و کاهش عفونت‌های ناشی از ابولا و به عنوان یک درمان احتمالی از داروی رمدیسیویر در چین استفاده شده است. همچنین از داروی کالترا که ترکیبی از لوپیناویر و ریتونوویر نیز استفاده کرده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *