جراحی جینوپلاستی (جراحی چانه)

جراحی جینوپلاستی (جراحی چانه)

جینوپلاستی (Genioplasty) نوعی جراحی است که روی چانه انجام می‌شود. هم جراحان پلاستیک و هم جراحان فک و صورت (جراحانی که روی دهان و فک کار می‌کنند)، می‌توانند این نوع جراحی را انجام دهند.

جراحی چانه اغلب یک جراحی زیبایی است، به این معنی که افراد آن را برای ظاهر و نه به دلیل یک مشکل پزشکی انتخاب می‌کنند. به همین دلیل، اغلب تحت پوشش بیمه نیست.

چندین روش برای انجام این جراحی وجود دارد:

  • حرکت دادن چانه به سمت جلو
  • حرکت دادن چانه به سمت عقب
  • پهلو به پهلو که می‌تواند به چانه‌های نامتقارن کمک کند
  • تغییرات عمودی، مانند بلندتر یا کوتاه‌تر کردن چانه

انواع جراحی جینوپلاستی

دو نوع اصلی جراحی جینوپلاستی وجود دارد: جینوپلاستی کشویی و کاشت چانه.

جینوپلاستی کشویی (Sliding genioplasty)

در جینوپلاستی کشویی، جراح با استفاده از یک اره، استخوان چانه را از بقیه فک جدا می‌کند. سپس با تکان دادن چانه آن را به سمت جلو یا عقب حرکت می‌دهد. به این عمل، جینوپلاستی استخوانی نیز می‌گویند.

این نوع از جینوپلاستی برای افرادی که رتروژنی شدید دارند یا افرادی که چانه آن‌ها نسبت به بقیه قسمت‌های صورتشان خیلی عقب است توصیه می‌شود. این جراحی همچنین می‌تواند به اصلاح چانه‌هایی که بیش از حد به جلو کشیده شده‌اند یا خیلی بلند هستند کمک کند.

کاشت چانه (Chin implants)

از کاشت چانه می‌توان برای تغییر شکل، بزرگ کردن یا جلو بردن ظاهر چانه استفاده کرد و می‌توان آن را از طریق جراحی یا تزریق انجام داد.

عمل جراحی بزرگ کردن چانه، شامل کاشت یک ماده پلاستیکی در چانه و چسباندن آن به استخوان است. ایمپلنت‌های آلوپلاستیک (آن‌هایی که از مواد مصنوعی ساخته شده‌اند) رایج‌ترین هستند.

بزرگ کردن چانه از روش غیر جراحی، شامل استفاده از سوزن برای تزریق فیلرها، مانند چربی بدن، برای بهبود ظاهر چانه است.

روش جراحی جینوپلاستی کشویی

این روش در بیمارستان یا کلینیک با استفاده از بیهوشی انجام می‌شود.

در ابتدا، جراح لب پایینی شما را پایین می‌کشد و لثه زیر دندان‌های پایین را برش می‌دهد. سپس بافت نرم از استخوان چانه جدا می‌شود. جراح از یک اره برای برش یک خط عمودی کوچک در چانه برای مرجع استفاده می‌کند. این کار تضمین می‌کند که استخوان هنگام حرکت به جلو یا عقب صاف بماند.

سپس، پزشک یک برش افقی در امتداد استخوان چانه ایجاد می‌کند. اگر چانه‌تان باید به عقب حرکت کند یا کوچک‌تر شود، پزشک یک قطعه استخوان را نیز برش می‌دهد. سپس استخوان را به جلو یا عقب حرکت می‌دهد و پیچ‌ها و احتمالا یک صفحه فلزی را برای اطمینان از ثابت ماندن آن در جای خود وصل می‌کند.

برای بلندتر شدن چانه، استخوان را با فاصله‌ای بین بقیه فک و چانه دوباره می‌چسبانند. استخوان با گذشت زمان دوباره رشد کرده و این شکاف را پر می‌کند.

برای کوتاه‌تر کردن چانه، استخوان را برمی‌دارند و چانه را دوباره به بقیه فک می‌چسبانند.

مراقبت‌های بعد از جراحی جینوپلاستی کشویی

پس از جراحی، پزشک به شما دستور می‌دهد که به مدت دو روز آنتی بیوتیک خوراکی مصرف کنید. بخیه‌های دهانی قابل جذب هستند، بنابراین لازم نیست برای برداشتن آن‌ها به بیمارستان مراجعه کنید.

از رژیم غذایی نرم یا مایع استفاده کنید و بعد از هر وعده غذایی باید دهان خود را با آب یا دهانشویه بشویید. پس از 3 تا 5 روز می‌توانید پانسمان زخم و نوار فشار خود را بردارید و به روال روزانه خود بازگردید. 10 روز اول پس از جراحی ورزش نکنید. به مدت 6 تا 8 هفته در ورزش‌های تماسی شرکت نکنید.

ممکن است متوجه تورم، قرمزی یا کبودی شوید که باید پس از چند روز برطرف شود. اگر متوجه هر یک از موارد زیر شدید، باید فورا با پزشک خود تماس بگیرید:

  • تب 38 درجه سانتی‌گراد یا بالاتر
  • کبودی، قرمزی یا تورم که در عرض یک هفته از بین نمی‌رود
  • بوی بدی که از محل برش می‌آید
  • ترشحات زرد یا سبز
  • خونریزی که با فشار ملایم نمی‌توان آن را متوقف کرد

روش جراحی کاشت چانه

برای کاشت چانه، جراح می‌تواند داخل دهان یا زیر چانه شما را برش دهد. قبل از جراحی، جراح ایمپلنت را به اندازه و شکل مناسب تراش می‌دهد تا برای قرار دادن آماده باشد.

انواع مختلفی از آلوپلاستیک‌ها برای کاشت چانه استفاده می‌شود، مانند سیلیکون، تفلون و مدپور.

مدپور (Medpore) یک ماده جدیدتر است که محبوبیت آن در حال افزایش است، زیرا دارای “منافذ” در پلاستیک است که به بافت اجازه می‌دهد به جای ایمپلنت به اطراف آن بچسبد. ایمپلنت‌ها با استفاده از پیچ به استخوان می‌چسبند.

پس از کاشت مواد، جراح برش را بخیه می‌زند. این روش می‌تواند از 30 دقیقه تا 3 ساعت طول بکشد.

اگر کاشت ایمپلنت غیرجراحی را انتخاب کنید، پزشک ممکن است پس از لیپوساکش، فیلرهای پوستی یا مقداری از چربی خودتان را تزریق کند.

مراقبت‌های پس از جراحی کاشت چانه

فیلرها با سوزن تزریق می‌شوند و بدون جای زخم و حداقل زمان نقاهت هستند.

ایمپلنت‌های جراحی دارای زمان بهبودی مشابه با جینوپلاستی کشویی هستند، زیرا بافت باید زمان لازم برای چسبیدن به ایمپلنت را داشته باشد. بخیه‌های داخل دهان قابل جذب هستند و نیازی به کشیدن ندارند.

از رژیم غذایی نرم یا مایع استفاده کنید و بعد از هر وعده غذایی باید دهان خود را با آب یا دهانشویه بشویید.

هزینه جراحی جینوپلاستی

هزینه جراحی چانه بسته به موارد زیر متفاوت است:

  • بیمارستان یا کلینیکی که این عمل را در آن انجام می‌دهید
  • دستمزد جراح
  • میزان حرکت فک
  • میزان بزرگی ایمپلنت
  • جنس ایمپلنت
  • نوع بیمه

عوارض جراحی جینوپلاستی

عوارض جراحی جینوپلاستی عبارتند از:

  • عفونت
  • واکنش آلرژیک به ایمپلنت
  • خارج شدن ایمپلنت از مکان خود
  • قرار گرفتن در معرض پیچ‌ها
  • آسیب عصبی که باعث بی حسی دهان یا لب می‌شود

سخن پایانی

جینوپلاستی یک روش ساده است و اکثر افرادی که این جراحی را انجام می‌دهند از نتیجه آن راضی هستند. این روش می‌تواند با تغییر موقعیت و اندازه چانه، ظاهر کلی صورت را بهبود بخشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *