ارتباط ایمپلنت دندان و سرطان دهان

ارتباط ایمپلنت دندان و سرطان دهان

آیا می‌دانستید که امروزه تعداد بسیاری از افراد تمام دندان‌های خود را به دلیل بیماری لثه و پوسیدگی دندان از دست می‌دهند؟ طبق آمار، از هر پنج فرد بزرگسال، یک نفر تمام دندان‌های طبیعی خود را به مرور زمان از دست می‌دهد. اجتنباب از پلاک و التهاب لثه تقریبا غیر ممکن است، زیرا عوامل زیادی مانند ژنتیک، رژیم غذایی، استرس و سبک زندگی در بروز آن‌ها دخیل هستید. خوشبختانه، این روزها ایمپلنت دندان به یک راه حل مطلوب بین دندانپزشکان تبدیل شده است. ایمپلنت دندان یکی از ایمن‌ترین و موثرترین روش‌ها برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است و به جلوگیری از تخریب سایر دندان‌ها در اثر بیماری پریودنتال و پوسیدگی دندان کمک می‌کند. اگر در مورد کاشت ایمپلنت دندان دچار تردید شده‌اید، به این دلیل که شنیده‌اید آن‌ها باعث سرطان دهان می‌شوند، مطمئن باشید که اشتباه می‌کنید.

ایمپلنت دندان برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته بی خطر است

ایمپلنت دندان یکی از معدود انواع درمان‌های دندانی است که در واقع می‌تواند رشد بافت استخوان جدید را تحریک کند. این به این دلیل است که ایمپلنت‌ها دارای یک سطح جامد هستند که از رشد سلول‌های جدید حمایت می‌کند. ایمپلنت در واقع برای جایگزینی قسمت ریشه دندان شما که در لثه پنهان شده است استفاده می‌شود. این ریشه‌های مصنوعی به یک پایه فلزی متصل می‌شوند که با جراحی در استخوان فک شما قرار می‌گیرند تا با بافت استخوانی جوش بخورند و بهبود یابند.

اکثر افرادی که ایمپلنت‌های دندانی دارند، هیچ مشکلی در دندان‌ها یا لثه‌های خود ندارند. آن‌ها به شما خواهند گفت که دندان‌های جدیدشان عملکرد بهتری دارند و بهتر از دندان‌های قدیمی به نظر می‌رسند. مطالعات نشان می‌دهد که ایمپلنت‌های دندانی در واقع کمتر از دندان‌های طبیعی باعث بیماری لثه می‌شوند. این به این دلیل است که ایمپلنت‌ها به طور کامل توسط استخوان و لثه شما پشتیبانی می‌شوند.

آیا کاشت ایمپلنت دندان بی خطر است؟

پاسخ “بله” است. این روش بیش از 30 سال است که با موفقیت در دندانپزشکی استفاده می‌شود و بسیار ایمن است. برای اکثر بیمارانی که از سلامت خوبی برخوردار هستند، تقریبا هیچ گونه عارضه یا مشکل عمده‌ای در روند ایمپلنت دندان وجود ندارد.

آیا ایمپلنت دندان می‌تواند باعث مشکلات سلامتی شود؟

ایمپلنت‌های دندانی دارای میزان موفقیت بالایی در حدود 95% هستند و منجر به افزایش کیفیت زندگی برای بسیاری از افراد می‌شوند. با این حال، ایمپلنت‌های دندانی می‌توانند عوارضی مانند عفونت، تحلیل لثه و آسیب عصبی و بافتی ایجاد کنند.

ارتباط ایمپلنت دندان و سرطان دهان

تاکنون، ارتباط مستقیمی بین ایمپلنت دندان و سرطان دهان یافت نشده است.

آیا در صورت ابتلا به سرطان دهان می‌توانم ایمپلنت دندان انجام دهم؟

به منظور مبارزه با سرطان، سیستم ایمنی شما می‌تواند تغییر کند و شما می‌توانید بیشتر مستعد ابتلا به برخی از عفونت‌ها باشید. اگر پس از انجام شیمی درمانی خیلی زود ایمپلنت‌های دندانی دریافت کنید، در صورت عدم عفونی شدن ایمپلنت، ممکن است بدن شما نتواند به راحتی با عفونت مبارزه کند و کاشت ایمپلنت با شکست مواجه شود.

سرطان معمولا به جهش‌های ژنتیکی ایجاد می‌شود

سرطان بیماری است که در آن سلول‌های بدن بدون کنترل رشد می‌کنند. معمولا در قسمت‌هایی که بافت‌ها، اندام و استخوان‌های شما را تشکیل می‌دهند شروع می‌شود. در حالی که ایمپلنت‌های دندانی می‌توانند باعث التهاب و تحریک لثه‌های شما شوند، اما همان نوع آسیب ژنتیکی را که مسئول توسعه سرطان در بدن است، ایجاد نمی‌کنند. در حقیقت، ایمپلنت‌های دندانی رشد بافت استخوانی جدید را تحریک می‌کنند و می‌توانند به بهبود و درمان بیماری‌های استخوانی موجود مانند پوکی استخوان کمک کنند. قابل ذکر است که موارد کمی وجود دارد که ایمپلنت دندان باعث تحریک جزئی لثه شده است. ایمپلنت‌های دندانی بسیار ایمن و قابل اعتماد در نظر گرفته می‌شوند. به همین دلیل است که در حال حاضر یکی از محبوب‌ترین راه حل‌ها برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته هستند.

سخن پایانی

پوسیدگی دندان و بیماری لثه از بیماری‌های شایع دهان و دندان هستند که می‌توانند منجر به از دست دادن دندان یا عفونتی شوند که به بقیه بدن شما سرایت می‌کند. ایمپلنت دندان یکی از بهترین راه حل‌ها برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است که به جلوگیری از تخریب سایر دندان‌ها در اثر بیماری پریودنتال یا پوسیدگی دندان کمک می‌کند. در حالی که ایمپلنت‌های دندانی می‌توانند باعث التهاب و تحریک لثه‌های شما شوند، بسیار ایمن و قابل اعتماد هستند. آن‌ها همان نوع آسیب ژنتیکی را که مسئول توسعه سرطان در بدن است، ایجاد نمی‌کنند. در حقیقت، ایمپلنت‌های دندانی رشد بافت استخوانی جدید را تحریک می‌کنند و می‌توانند به بهبود و درمان بیماری‌های استخوانی موجود مانند پوکی استخوان کمک کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *