آیا می‌توان از زردچوبه برای سفید کردن دندان‌ها استفاده کرد؟

آیا می‌توان از زردچوبه برای سفید کردن دندان‌ها استفاده کرد؟

زردچوبه یکی از محبوب ترین ادویه‌ها در جهان است که ریشه در آسیا دارد. هزاران سال است که از زردچوبه به عنوان یک داروی گیاهی استفاده می‌شود. از زردچوبه برای سفید کردن دندان‌ها نیز استفاده می‌شود. استفاده از زردچوبه خطری به همراه ندارد و برای سفید کردن دندان‌های بعضی از افراد بسیار موثر است.

تاثیر زردچوبه بر دندان‌ها

به گفته برخی از دندانپزشکان زردچوبه به سفید شدن دندان‌ها کمک می‌کند. زردچوبه یک محصول کاملا گیاهی است و به همین دلیل یک جایگزین مناسب برای بسیاری از سفید کننده‌های شیمیایی دندان محسوب می‌شود. بسیاری از سفید کننده‌هایی که توسط کارخانه‌ها تولید می‌شوند، دارای عوارض جانبی هستند در حالی که استفاده از  زردچوبه هیچ عارضه‌ای را به همراه ندارد.

از جمله عوارضی که سایر سفید کننده‌ها به همراه دارند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • التهاب لثه
  • ایجاد درد در لثه
  • فرسایش لثه‌ها
  • مشکلات مینای دندان

مزایایی احتمالی استفاده از زردچوبه برای سفید کردن دندان‌ها شامل موارد زیر است:

  • سفید شدن دندان‌ها
  • کاهش التهاب و درد لثه
  • کاهش خطر ابتلا به بیماری لثه

شواهد علمی

هنوز هیچ مطالعه علمی در مورد اثربخشی زردچوبه بر سفیدی دندان‌ها انجام نشده است. تمام شواهدی که درباره آن‌ها صحبت کردیم تجربی هستند و به اثبات علمی نرسیده‌اند.

ویژگی خاصی که زردچوبه را متمایز می‌کند تاثیر آن بر سلامت دهان و دندان‌هاست. اثرات ضد التهابی و ضد باکتریایی زردچوبه کاملا شناخته شده است و به همین دلیل می‌توان از آن برای درمان خانگی دندان‌ها استفاده کرد.

در یک مطالعه که در سال 2012 انجام شده است، اثبات شد که کورکومین موجود در زردچوبه می‌تواند از التهاب لثه و یا بیماری لثه جلوگیری کند. اگر کورکومین به درستی مورد استفاده قرار بگیرد می‌تواند به خوبی پلاک، باکتری‌های مضر و التهاب لثه‌ها را از بین ببرد. به همین دلیل عملکرد کورکومین با دهانشویه‌های رایج کاملا قابل مقایسه است.

مطالعه‌ای که در سال 2013 انجام شد، مزایای بیشتری از زردچوبه را به اثبات رساند. نتایج این مطالعه نشان داد که زردچوبه می‌تواند به تسکین دندان درد و درمان پریودنتیت نیز کمک کند. همچنین این امکان وجود دارد که استفاده از زردچوبه به پیشگیری از ابتلا به سرطان دهان کمک کند.

بعضی از مطالعات، اثر بخشی زردچوبه بر سفیدی دندان‌ها را با اثر بخشی موادی مانند جوش شیرین و یا زغال فعال مقایسه کرده‌اند. نتایج نشان می‌دهد که زردچوبه تقریبا اثر بخشی مشابهی با این مواد دارد. البته در بعضی موارد ممکن است دیرتر اثر کند.

زردچوبه پتانسیل بالایی در بهبود سلامت دهان و دندان‌ها دارد. هیچ یک از سفیدکننده‌های گیاهی و یا شیمیایی از این خواص برخوردار نیستند. با این حال همان طور که نمی‌توان زردچوبه را جایگزین کاملی برای محصولات سفید کننده در نظر گرفت، نمی‌توان از آن به عنوان جایگزین همیشگی محصولات بهداشتی دندان‌ها نیز استفاده کرد.

چگونه از زردچوبه برای سفید کردن دندان‌ها استفاده کنیم؟

استفاده از زردچوبه برای سفید کردن دندان‌ها بسیار راحت است و به چند روش انجام می‌شود که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم. به خاطر داشته باشید که استفاده از بعضی از روش‌های زیر می‌تواند وقت زیادی از شما بگیرد. بهتر است بیشتر از یک بار در روز از زردچوبه استفاده نکنید.

استفاده از پودر زردچوبه

این روش یکی از ساده‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین روش‌های استفاده از زردچوبه است. استفاده از این روش درمانی منجر به زرد شدن برس مسواک می‌شود. اگر طعم زردچوبه برایتان خوشایند است می‌توانید یک یا دو قطره از عصاره نعنا یا سکنجبین به آن اضافه کنید.

  • کمی پودر زردچوبه خالص و با کیفیت را داخل یک ظرف بریزید. سپس مسواک را مرطوب کنید و آن را به پودر زردچوبه آغشته کنید.
  • مانند همیشه، دندان‌های خود را مسواک بزنید. سعی کنید که زردچوبه را به تمامی بخش‌های دندان‌ها و لثه‌ها برسانید. اجازه دهید که زردچوبه حداقل پنج دقیقه بر روی دندان‌ها باقی بماند.
  • دهان خود را کاملا با آب بشویید. سپس با خمیر دندان معمولی مسواک بزنید.
  • اگر پورد زردچوبه هنوز بر روی دندان‌هایتان باقی مانده بود، دوباره مسواک بزنید و دهانتان را با آب بشویید.

ساخت خمیر دندان خانگی با زردچوبه

برای ساخت خمیر دندان خانگی، کافیست مقدار 4/1 قاشق چای خوری از پودر زرچوبه خالص را با 8/1 قاشق چای خوری روغن نارگیل مخلوط کنید. روغن نارگیل باعث می‌شود که زردچوبه به خوبی به سطح دندان‌ها و لثه‌ها بچسبد، البته روغن نارگیل نیز برای بهداشت دهان و دندان مزایای زیادی دارد.

در صورت تمایل می‌توانید به مخلوط بالا 4/1 قاشق چای خوری جوش شیرین نیز اضافه کنید. اضافه کردن یک یا دو قطره عصاره نعنا نیز باعث بهبود طعم خمیر می‌شود.

این روش نیز همانند روش بالا باعث زرد شدن رنگ مسواک می‌شود. به همین دلیل باید مسواک خود را به خوبی تمیز کنید.

خمیر دندان‌های حاوی زردچوبه و کورکومین

برای صرفه جویی در زمان می‌توانید خمیر دندانی را تهیه کنید که حاوی زردچوبه و کورکومین باشد. تنها مشکلی که این خمیر دندان‌ها دارند این است که احتمال دارد میزان زردچوبه در آن‌ها کم باشد. به همین دلیل در مقایسه با استفاده مستقیم از زردچوبه اثر بخشی کم تری دارند.

در هر حال استفاده از این خمیر دندان‌ها به بهبود سلامت دهان و دندان‌ها کمک می‌کند. بعلاوه احتمال زرد شدن مسواک با این خمیر دندان‌ها بسیار کم است.

محصولات سفید کننده بر پایه زردچوبه

بعضی از پودرهای سفید کننده دندان‌ها حاوی زردچوبه هستند. احتمال زرد شدن رنگ مسواک با این پودرها بسیار کم است. پودرهای حاوی زردچوبه تقریبا خواصی مشابه خمیردندان‌های زردچوبه‌ای دارند. البته بعضی از این پودرها در مقایسه با خمیر دندان‌ها موثرتر هستند. چرا که میزان زردچوبه پودرها بیشتر از خمیر دندان‌هاست.

عوارض جانبی

سفید کردن دندان‌ها با زردچوبه عوارض جانبی بسیار کمی را به همراه دارد. البته قبل از استفاده از زردچوبه باید اطمینان داشته باشید که به آن حساسیت ندارید. توصیه می‌شود که برای سفید کردن دندان‌ها بیشتر از روزی یک بار از زردچوبه استفاده نکنید. این توصیه مربوط به استفاده از خمیر دندان‌های خانگی و پودر خالص زردچوبه است.

با این که هنوز مطالعه‌ای بر روی اثرات منفی زردچوبه بر دندان‌ها انجام نشده است، اما ثابت شده که زردچوبه خاصیت اسیدی بسیار کمی دارد که ممکن است مینای دندان‌ها را به مقدار کمی تحت تاثیر قرار دهد.

زردچوبه جایگزین روش‌های درمانی سفید کردن دندان‌ها نیست. همچنین نباید استفاده از زردچوبه را جایگزینی برای معاینات دندانپزشکی و بهداشت حرفه‌ای دندان‌ها به حساب آورد.

در هنگام استفاده از زردچوبه باید دقت کنید که بر روی لباس و … نریزد، زیرا می‌تواند لکه‌های پایدار ایجاد کند. بعد از استفاده از زردچوبه بلافاصله باید دست‌هایتان را بشویید تا رنگ آن از بین برود.

سخن آخر

زردچوبه یک سفید کننده دندان طبیعی و محبوب است. استفاده از آن هیچ خطری را به همراه ندارد. با اینکه خواص زردچوبه برای سفید کردن دندان‌ها هیچ پشتوانه علمی را به همراه ندارد، اما فواید آن برای بهبود سلامت دهان و دندان‌ها به اثبات رسیده است. فوایدی که شاید در هیچ یک از داروهای گیاهی و یا شیمیایی دیگر یافت نشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *