تورم و التهاب لثه در بارداری

باز هم هورمون‌ها!! هنگامی که باردار هستید، می‌توانید هورمون‌ها را در بسیاری از مسائل مقصر بدانید، مانند لثه‌های متورم. بارداری می‌تواند باعث ایجاد این بیماری شود که با نام “التهاب لثه در بارداری” نیز شناخته می‌شود. این شرایط بسیار معمول است و حدود نیمی از افراد دچار آن می‌شوند. اما گاهی التهاب لثه به این دلیل که باعث می‌شود لثه‌ها هنگام مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن خونریزی کنند، می‌تواند آزار دهنده باشد. این بیماری یکی از بیماری‌های خفیف لثه است که باعث می‌شود لثه شما نسبت به میکروب‌های موجود در پلاک حساس‌تر شود.

چرا هنگام بارداری لثه‌ها متورم می‌شوند؟

هنگامی که باردار هستید، جریان خون در سراسر بدن از جمله لثه‌ها افزایش می‌یابد. افزایش جریان خون در لثه‌ها می‌تواند منجر به التهاب شود. بنابراین حتی مسواک زدن و نخ دندان کشیدن معمولی شما که هر روز انجام می‌دهید، اکنون می‌تواند لثه‌های شما را تحریک کرده و شما را مستعد ابتلا به بیماری لثه کند.

چرا باید به التهاب لثه در دوران بارداری اهمیت دهیم؟

بیماری لثه می‌تواند منجر به درد شود و شرایطی به نام پریودنتیت ایجاد کند. پریودنتیت یک بیماری جدی است که باعث فاصله گرفتن لثه از دندان شده و باعث می‌شود پاکت‌هایی در لثه ایجاد شود که منجر به عفونت می‌شوند.

از کجا متوجه شویم که مبتلا به التهاب لثه در بارداری هستیم؟

برخی از علائم این بیماری در زیر آمده است که می‌توانید آن‌ها را بررسی کنید.

  • لثه‌های قرمز یا متورم
  • لثه‌های حساس یا خونریزی لثه
  • دندان‌های حساس
  • مشکل یا درد هنگام جویدن
  • شل شدن دندان‌ها

استعمال سیگار و دیابت شما را مستعد ابتلا به تورم لثه (التهاب لثه در بارداری) می‌کند. بنابراین آن‌ها را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنید.

برای جلوگیری از التهاب لثه در بارداری چکار باید کرد؟

 برای جلوگیری و بهبود التهاب لثه می‌توانید از درمان‌های خانگی زیر استفاده کنید:

  • مسواک زدن و نخ دندان کشیدن: این کار باعث کاهش باکتری‌های لثه و دهان شده و التهاب لثه را کاهش می‌دهد یا معکوس می‌کند.
  • ویتامین C: از میوه‌هایی که سرشار از ویتامین C است استفاده کنید. رعایت این نکته آسان در واقع می‌تواند به مبارزه با التهاب لثه کمک کند و در عین حال طعم خوبی دارد! به این نکته دقت کنید که میوه‌ها را پس از مسواک زدن مصرف نکنید. میزان قند آبمیوه‌ها بیشتر از میوه‌ها است که این قند برای دندان‌ها مضر است. بنابراین سعی کنید از میوه‌های طبیعی استفاده کنید.
  • ویتامین A: مولتی ویتامین بارداری خود را بررسی کنید و از وجود این ویتامین در مولتی ویتامین خود و در برنامه غذایی روزانه خود اطمینان حاصل کنید.
  • نمک دریایی: غرغره کردن با نمک دریا و آب می‌تواند التهاب لثه را آرام کند و به بهبود لثه‌های تحریک شده کمک کند.

اگر درمان‌های خانگی برای شما موثر نبود، باید به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک ممکن است برای شما آنتی بیوتیک‌های خوراکی یا دهانشویه تجویز کند.

سوالات متداول

علائم ابتلا به بیماری لثه در دوران بارداری چیست؟

لثه‌ها معمولا بین ماه دوم تا هشتم حاملگی دچار التهاب می‌شوند. علائم التهاب لثه بارداری ممکن است شامل نشانه‌های خفیفی مانند خونریزی لثه‌ها در هنگام مسواک زدن باشد. در صورت شدت یافتن بیماری، ممکن است علائم شدیدتری مانند تورم بسیار زیاد لثه و خونریزی بافت لثه داشته باشید.

چگونه می‌توان از ابتلا به التهاب لثه در دوران بارداری جلوگیری کرد؟

رعایت بهداشت دهان و دندان به منظور جلوگیری از ابتلا به التهاب لثه در بارداری بسیار مهم است. برای جلوگیری از ابتلا به التهاب لثه در بارداری حداقل روزی دو بار مسواک بزنید، نخ دندان بکشید و از دهانشویه‌های آنتی باکتریال استفاده کنید. اگر نیاز به جرم گیری دندان دارید، حتما این کار را انجام دهید. جرم گیری دندان‌ها در دوران بارداری از هر زمان دیگری مهم‌تر و تاثیرگذارتر است. اگر دچار بیماری لثه شدید و بهبود پیدا نکردید، باید به دندانپزشک مراجعه کنید. درمان بیماری لثه در بارداری شامل استفاده از آنتی بیوتیک‌ها و یا برداشتن بافت آسیب دیده لثه است.

چرا زنان باردار سریع‌تر دچار التهاب لثه می‌شوند؟

میزان بالای هورمون پروژسترون باعث احتمال رشد باکتری‌ها و در نتیجه افزایش التهاب لثه در زنان باردار می‌شود. در این شرایط لثه‌ها نسبت به پلاک‌های باکتریایی حساس‌تر هستند. همچنین در چنین شرایطی پاسخ بدن نسبت به سمومی که پلاک‌های باکتریایی تولید می‌کنند شدیدتر است. باید بدانید که اگر مبتلا به بیماری لثه هستید، حاملگی می‌تواند بیماری شما را تشدید کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *