دستگاه میلینگ دندانسازی یک دستگاه برش کوچک است که از فناوری CAD/CAM برای پردازش خودکار پروتزهای دندانی برای جایگزینی دندانهای از دست رفته استفاده میکند. این دستگاه یک ماده دندانی به نام “disc” را با استفاده از یک ابزار (به عنوان مثال، میله فرز) به شکل دندان برش میدهد.
انواع مختلفی از مواد دیسکی از جمله زیرکونیا غیر فلزی، سرامیک، موم و PMMA (رزین اکریلیک) و فلزاتی مانند کبالت و تیتانیوم وجود دارد. هر ماده دارای ویژگیهای خاص خود مانند مقاومت در برابر تغییر رنگ و خرابی و پرداخت زیبا است و متناسب با هدف مورد نظر به کار میرود.
انواع دستگاه میلینگ دندانسازی
سه نوع دستگاه میلینگ دندانسازی وجود دارد: مدل خشک، مرطوب و ترکیبی (خشک و تر). در زیر مروری بر هر نوع ارائه شده است.
نوع خشک (روش خشک)
این روشی است که در آن از آب یا خنک کننده در طول پردازش استفاده نمیشود. ابزارهایی با قطر کوچک در محدوده 0.5 میلیمتری را میتوان برای برش مواد عمدتا نرم (زیرکونیا، رزین، PMMA و غیره) استفاده کرد که امکان مدل سازی و پردازش دقیق را فراهم میکند. از سوی دیگر، هنگام برش مواد سخت، به دلایل معایبی مانند شکستگی و طولانی تر شدن زمان ماشین کاری، اغلب از ابزارهایی با قطر کوچک استفاده نمیشود.
نوع مرطوب (روش مرطوب)
این روشی که در آن از آب یا خنک کننده در حین فرآوری برای سرکوب گرمای اصطکاک در حین پرداخت استفاده میشود. این عمدتا برای پردازش مواد سخت (به عنوان مثال، شیشه-سرامیک و تیتانیوم) استفاده میشود. مواد سخت تر به دلیل استحکام و ظاهر زیبا مورد تقاضای بیماران قرار میگیرند.
روشی ترکیبی خشک و تر
این مدل دارای کاربرد دوگانه است که با هر دو روش خشک و مرطوب سازگار میباشد. مزیت مدل ترکیبی این است که میتواند مواد مختلفی را با یک دستگاه پردازش کند، اما دارای این عیب است که در هنگام تغییر از پردازش مرطوب به خشک، مانند تمیز کردن و خشک کردن دستگاه، زمان غیر مولد را متحمل میشود. دیگر معایبی که عموما برای داشتن هر دو عملکرد ذکر شده است، قابلیت پردازش ناکافی و سرمایه گذاری اولیه بالا است.
در برخی موارد، راندمان تولید با ماشینهای اختصاصی که به ترتیب در پردازش خشک یا مرطوب تخصص دارند، بالاتر است. بنابراین نمیتوان گفت که یک مدل با کاربرد دوگانه بهتر است. بنابراین مهم است که از هر روش با توجه به هدف مورد نظر خود استفاده کنید.
سخن پایانی
دستگاههای میلینگ دندانسازی برای برش روکشها، بریجها، اباتمنتهای ایمپلنت و موارد دیگر از موادی مانند سرامیک، زیرکونیا، آلیاژها، رزینها یا موم طراحی شدهاند. این دستگاهها در اندازههای مختلفی هستند و برای ظرفیتهای تولید متفاوت طراحی شدهاند. همچنین قادر به کار با مواد مختلف میباشند.
این دستگاه که پردازش پروتزها را خودکار میکند و حجم کار تکنسینها را کاهش میدهد، بدون شک یکی از پر تقاضاترین تجهیزات دندانپزشکی در آینده خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید