کاربرد پرینتر سه بعدی در دندانپزشکی دیجیتال

کاربردهای پرینتر سه بعدی در دندانپزشکی دیجیتال

امروزه پرینتر سه بعدی در حوزه دندانپزشکی محبوبیت زیادی پیدا کرده است. این دستگاه یک ابزار تولیدی است که می‌تواند محصولاتی را با توجه به نیاز هر بیمار ایجاد کند. ما در این مقاله به معرفی اصلی ترین کاربردهای این فناوری در دندانپزشکی دیجیتال می‌پردازیم.

اسکنر سه بعدی در دندانپزشکی

اولین گام در گردش کار دندانپزشکی دیجیتال، اسکنر سه بعدی است که با کمک آن داخل دهان بیمار اسکن می‌شود. سپس یک مدل دیجیتال ایجاد می‌شود و در نهایت با فرمت‌های STL و سایر فرمت‌ها به پرینتر سه بعدی ارسال می‌شود.

ساخت روکش‌ و بریج‌ با پرینتر سه بعدی

روکش‌ها و بریج‌ها رایج‌ترین محصولات در درمان دندان هستند، زیرا برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته استفاده می‌شوند.

روکش‌ها برای پوشاندن دندان‌های آسیب دیده یا پوسیده و بریج‌ها برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته استفاده می‌شوند.

نقش پرینتر سه بعدی در دندانپزشکی دیجیتال روز به روز گسترده‌تر می‌شود. از این فناوری می‌توان برای ساخت روکش‌ها و بریج‌های پرینت شده‌ای سه بعدی موقت، زیبا و با دقت بالا استفاده کرد.

ساخت الاینر و نگهدارنده با پرینتر سه بعدی

استفاده از این فناوری در تولید تجهیزات دندانپزشکی، نه تنها سرعت ساخت را افزایش می‌دهد، بلکه شخصی سازی را نیز امکان پذیر می‌کند. این موضوع جنبه بسیار مهمی در دندانپزشکی است، زیرا دندان‌های هر فرد متفاوت است. می‌توان الاینرها و نگهدارنده‌های بسیار سفارشی را که برای حرکت دادن دندان‌های بیمار استفاده می‌شوند، با استفاده از این فناوری تولید کرد.

ساخت ایمپلنت دندان با پرینتر سه بعدی

هر زمان که دندانی را از دست می‌دهیم، نیاز به درمان سریع با ایمپلنت داریم. در غیر این صورت ناحیه اطراف دندان از دست رفته به دلیل فشار ناکافی پسرفت خواهد کرد.

با کمک این فناوری، ایمپلنت‌ها در زمینه دندانپزشکی نه تنها در صورت تقاضا سریع‌تر تولید می‌شوند، بلکه می‌توانند شخصی سازی شوند. این موضوع به ویژه در مراقبت از دندان اهمیت دارد.

ساخت ماکت‌ها و مدل‌های آناتومیک با پرینتر سه بعدی

مدل‌های آناتومیک در دندانپزشکی برای فک و دهان هستند. این مدل‌ها در برنامه ریزی و بحث در مورد روش‌های جراحی بین بیمار-پزشک و پزشک-پزشک استفاده می‌شوند.

این مدل‌ها تصاویری دقیق از منطقه مورد نظر ارائه می‌دهند و برای ارائه و آموزش با خطر کم خطای اپراتور ایده‌آل هستند.

ساخت دندان مصنوعی با پرینتر سه بعدی

استفاده از پرینتر سه بعدی برای تولید پروتزهای مصنوعی یک فناوری نوظهور است که از مزیت ساده سازی فرآیند برخوردار است. پروتزهای مصنوعی به طور سنتی با میلینگ از طریق پایه رزین ساخته می‌شوند که کاری پیچیده و زمان بر است و نیاز به چندین بار مراجعه به دندانپزشک دارد.

این فناوری می‌تواند دندان مصنوعی را سریع‌تر و ارزان‌تر تولید کند. اگرچه این روش در حال حاضر کامل نیست، اما به دلیل محدودیت‌های زیبایی شناسی و چاپگرهای با وضوح پایین، پیشرفت‌های زیادی در آن صورت گرفته است.

ساخت کست‌های دندانپزشکی با پرینتر سه بعدی

مدل‌های کست دندانپزشکی، کپی‌های سه بعدی دقیق از دندان‌های بیمار هستند و نه تنها برای مطالعه دهان، بلکه برای ساخت روکش‌ها، بریج‌های ثابت و پروتزها استفاده می‌شوند.

هر فردی که نیاز به ارتودنسی داشته و به دندانپزشکی مراجعه کرده است، تجربه موم‌های ناراحت کننده برای ساخت ساخت قالب‌های دندانی را دارد.

با اسکنر و پرینتر سه بعدی، فرآیند ایجاد یک قالب با دقت بالا برای به دست آوردن محصول نهایی ساده شده است.

سخن پایانی

موارد ذکر شده در بالا، کاربردهای پرینتر سه بعدی در دندانپزشکی دیجیتال است. علاوه بر دندانپزشکی، این فناوری در زمینه‌های روز افزونی به کار گرفته شده و رواج یافته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *