درمان مجدد ریشه (عصب کشی مجدد)

درمان ریشه (عصب کشی) در بیشتر مواقع باعث تسکین درد دندان و از بین بردن عفونت بافت‌های نرم زیر دندان و لثه‌ها می‌شود. اما همانند هر روند درمانی، بدن ما ممکن است به این روش درمانی نیز پاسخ مناسبی ندهد. شما ممکن است بعد از مدتی دوباره در ناحیه دندان آسیب دیده، احساس درد کنید. حتی در بعضی مواقع ممکن است دندان‌تان هیچ علائم ظاهری نداشته باشد، اما عکس دندان شما نشان دهد که ریشه دندان همچنان دچار عفونت است. در این موارد ریشه دندان نیاز به درمان مجدد دارد.

دلایل عدم پاسخ دندان به درمان ریشه

کانال‌های دندان که بسیار باریک هستند و در اعماق دندان قرار دارند، رگ‌های خونی و اعصاب را در خود جای می‌دهند. به این کانال‌ها پالپ دندان گفته می‌شود. از آنجا که این کانال‌ها بسیار باریک و پیچیده هستند، شناسایی آن‌ها بسیار دشوار است و ممکن است درست تشخیص داده نشوند. همچنین ممکن است این کانال‌ها پاسخ مناسبی را به درمان اول ندهند.

حتی در صورت موفقیت آمیز بودن درمان، کانال‌ها می‌توانند به دلایل مختلفی مجددا دچار عفونت شوند. از جمله این دلایل موارد زیر می‌باشند:

  • تاخیر در ترمیم تاج دندان
  • ایجاد پوسیدگی جدید در دندان
  • بیماری‌های لثه
  • شکستگی و یا خورد شدن دندان

اگر دندان شما به عصب کشی (اندودنتیک) پاسخ مناسبی نداد، اولین اقدامی که باید انجام دهید بررسی گزینه‌های موجود است. شما می‌توانید علاوه بر درمان مجدد ریشه، گزینه‌هایی مانند جراحی اندودنتیک و یا کشیدن دندان را انتخاب کنید.

باید به این نکته توجه داشته باشید که دندانی که کشیده می‌شود باید سریعا به وسیله ایمپلنت، بریج و یا دندان مصنوعی پارسیل جایگزین شود. تمامی این گزینه‌ها گرانقیمت و دردسرساز هستند، به همین دلیل است که دندان پزشکان تلاش می‌کنند تا جایی که امکان دارد دندان‌های طبیعی شما را حفظ کنند.

درمان مجدد ریشه چگونه انجام می‌شود؟

  • اگر درمان مجدد اندودنتیک برای شما مناسب باشد، روش درمان همانند درمان‌های معمولی ریشه است.
    • اما این بار چند اقدام اضافه‌تر نیز مورد نیاز است.
    • بعد از بی حسی، هرگونه ماده ترمیمی که بر روی دندان شما قرار گرفته است (مثلا روکش دندان)، برداشته می‌شود تا  کانال‌های ریشه در دسترس قرار بگیرند.
    • این کار معمولا به وسیله ایجاد یک شکاف کوچک در دندان، خارج کردن مواد پرکننده دندان و تمیز کردن پالپ‌ها به وسیله ابزارهای بسیار کوچک انجام می‌گیرد.
    • معمولا برای پیدا کردن دقیق کانال‌ها و یا ساختارهای غیرمعمول از میکروسکوپ و یک منبع نور استفاده می‌کنند.
  • اگر روند درمان پیچیده باشد، برای تکمیل درمان باید دوباره به مطب دندانپزشک مراجعه کنید.
  • در نهایت بعد از این که تمامی کانال‌ها تمیز و فاقد عفونت شدند، آن‌ها را به وسیله مواد مخصوصی پر می‌کنند.
  • سپس دندانپزشک دندان شما را به صورت موقت پانسمان می‌کند و بعد از مدت زمان مشخصی، دندان‌تان را به صورت دائمی پر می‌کند.

آیا درمان مجدد ریشه بهترین گزینه است؟

پزشکی و دندانپزشکی به همان اندازه که هنر هستند، علم نیز هستند و هیچکس نمی‌تواند تضمین کند که یک روش درمانی 100% موفقیت آمیز خواهد بود. درست است که درمان مجدد ریشه، پیچیده‌تر از درمان اول است، اما می‌تواند در بسیاری از موارد موفقیت آمیز باشد.

به علاوه، علم اندودنتیک دائما در حال پیشرفت است، ممکن است شما بتوانید در درمان دوم خود از تکنولوژی جدیدی بهره ببرید که در زمان درمان اولیه وجود نداشته است. دندانپزشکان همواره تلاش می‌کنند تا به شما در درک خطرات، فواید و معرفی سایر گزینه‌ها برای درمان ریشه کمک کنند. هنگامی که به شما درمان مجدد ریشه توصیه می‌شود، دلیل مشخصی دارد: همیشه بهترین گزینه برای شما حفظ دندان‌های طبیعی‌تان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *