خطرات مرتبط با ایمپلنت‌های دندانی

خطرات مرتبط با ایمپلنت‌های دندانی

به ندرت پیش می‌آید که با ایمپلنت دندان مشکل داشته باشید. با این حال، مانند هر عمل جراحی، همیشه خطراتی وجود دارد. در حالی که ایمپلنت‌های دندانی نرخ موفقیت بالایی دارند، ممکن است شکست بخورند.

اگر به فکر کاشت ایمپلنت دندان هستید، در اینجا مواردی وجود دارد که باید در نظر بگیرید.

عفونت

با ایمپلنت‌های دندانی، خطر ابتلا به عفونت در محل کاشت ایمپلنت وجود دارد.

علائم عفونت لثه عبارتند از:

  • بوی بد دهان که از بین نمی‌رود
  • لثه‌های متورم
  • لق شدن دندان‌ها
  • ایجاد فاصله بین دندان‌ها
  • چرک

در صورت مشاهده هر یک از این علائم با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

آسیب عصبی

خطر کمی وجود دارد که ایمپلنت‌های دندانی به اعصابی که به صورت و لثه شما می‌روند، آسیب بزنند. با این حال، ممکن است در ساختارهایی که ایمپلنت شما را احاطه کرده‌اند، مانند سایر دندان‌ها و رگ‌های خونی، آسیب ببینید.

آسیب عصبی ممکن است منجر به درد، بی حسی یا گزگز شود و روی دندان‌های طبیعی، لثه‌ها، لب‌ها یا چانه‌ تاثیر بگذارد.

مشکلات سینوسی

ایمپلنت‌های دندانی که در فک بالایی قرار داده می‌شوند ممکن است منجر به عوارضی در سینوس‌های شما شوند، اما این عارضه نادر است. به عنوان مثال، ایمپلنت ممکن است وارد یکی از حفره‌های سینوسی شما شود و مشکلاتی ایجاد کند.

رد یا شکست ایمپلنت

این امکان وجود دارد که بدن شما ایمپلنت دندانی را رد کند. این بدان معناست که ممکن است شل یا عفونی شود و نیاز به تعویض داشته باشد.

دلایل مختلفی برای شکست ایمپلنت دندان وجود دارد که عبارتند از:

  • پری ایمپلنتیت (التهاب در لثه‌های اطراف ایمپلنت)
  • فقدان استئواینتگراسیون (عدم وجود استخوان کافی در اطراف ایمپلنت برای حمایت کامل از آن)
  • مشکلات ناشی از عادات بد مانند دندان قروچه

پری ایمپلنتیت

پری ایمپلنتیت یا بیماری اطراف ایمپلنت نوعی بیماری لثه است که به ایمپلنت دندان مربوط می‌شود. درست مانند بیماری معمولی لثه، این بیماری با بهداشت نامناسب دهان، سلامت ضعیف و عادات خاصی که ممکن است داشته باشید مرتبط است.

اگر بهداشت دهان و دندان خوبی نداشته باشید، ممکن است به پری ایمپلنتیت مبتلا شوید. باکتری‌ها ممکن است وارد شکاف بین دندان‌ها و ایمپلنت‌های شما شوند و می‌توانند منجر به التهاب، خونریزی، عفونت و از دست دادن استخوان شوند.

در صورت داشتن ایمپلنت‌های دندانی، درست مانند دندان‌های طبیعی، داشتن سلامت دهان و دهان بسیار مهم است. حتما ایمپلنت خود را تمیز و عاری از پلاک نگه دارید. برای از بین بردن باکتری‌ها از مسواک، نخ دندان و دهانشویه استفاده کنید.

برخی از عادات سبک زندگی نیز می‌توانند پری ایمپلنتیت را بدتر کنند. برای کاهش خطر عوارض، از نوشیدن الکل، مصرف مواد مخدر و سیگار خودداری کنید. همچنین برای انجام معاینات منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

مسائل مربوط به عادات بد

برخی از کارهایی که حتی بدون اراده انجام می‌دهید، می‌توانند منجر به شکست ایمپلنت‌های دندانی شما شوند. این‌ها عادات فراعملی نامیده می‌شوند و غیرارادی هستند، به این معنی که شما آن‌ها را ناخواسته و به طور خود به خود انجام می‌دهید.

به عنوان مثال، شما ممکن است یک تیک عصبی داشته باشید. مثلا، ناخن‌هایتان را بجوید یا هنگام خواب بدون اینکه متوجه شوید دندان قروچه کنید.

اگر فکر می‌کنید هر یک از این عادات را دارید با پزشک خود صحبت کنید. آن‌ها ممکن است موارد خاصی را برای بهبود شانس شما برای یک ایمپلنت موفق پیشنهاد کنند. به عنوان مثال، آن‌ها ممکن است تکنیک‌هایی را توصیه کنند که خواب شما را بهبود می‌بخشد یا استرس را کاهش می‌دهد. همچنین ممکن است برای محافظت از دندان‌هایتان به شما یک بایت پلیت یا محافظ شب بدهند.

فقدان استئواینتگراسیون

اگر استخوان کافی در اطراف ایمپلنت برای حمایت کامل از آن وجود نداشته باشد، ایمپلنت‌های دندانی شما ممکن است شکست بخورند. به این عارضه فقدان یکپارچگی استخوان گفته می‌شود که یکی از شایع ترین دلایل شکست‌ ایمپلنت‌های دندانی است.

دلایل مختلفی وجود دارد که چرا ممکن است دچار تحلیل استخوان روی ایمپلنت‌های خود شوید. عفونت‌های باکتریایی مانند پری ایمپلنتیت ممکن است استخوان شما را از بین ببرد. ممکن است فشار زیاد روی ایمپلنت‌های خود داشته باشید، یا ممکن است دندان‌های خود را به هم فشار دهید یا بکوبید.

اگر پرتودرمانی در ناحیه سر یا گردن خود انجام داده‌اید، این امر ممکن است باعث فقدان استخوانی نیز بشود. قبل از جراحی ایمپلنت، با پزشک در مورد سابقه پزشکی و دندانپزشکی خود صحبت کنید. اگر آن‌ها از احتمال خطرات مرتبط با ایمپلنت‌های دندانی شما اطلاع داشته باشند، ممکن است به شما کمک کنند تا گام‌هایی را برای بهبود شانس ایمپلنت موفقیت آمیز بردارید.

بعد از کاشت ایمپلنت دندان

بیشتر ایملنت‌های دندانی بدون هیچ عارضه‌ای به راحتی انجام می‌شوند. اگر مشکلی دارید، احتمالا جزئی خواهد بود و پزشک شما ممکن است بتواند به راحتی آن را درمان کند. شما باید به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا متخصص بتواند ایمپلنت‌های شما را بررسی کند و از سلامت دندان‌ها و لثه‌های شما مطمئن شود.

اگر پس از کاشت ایمپلنت دچار مشکلات زیر شدید، فورا به دندانپزشک خود مراجعه کنید:

  • مشکلات جویدن
  • مشکل باز کردن دهان
  • درد دهان
  • علائم عفونت لثه
  • مشکلات گفتاری
  • تورم صورت
  • دندان درد

چه زمانی از کاشت ایمپلنت دندان اجتناب کنید؟

شرایط خاص، جراحی ایمپلنت دندان را بسیار خطرناک می‌کند. بیماری‌ها ممکن است بر سلامت دهان و دندان شما تاثیر بگذارند. به عنوان مثال، دیابت، مبارزه با عفونت را برای بدن دشوارتر می‌کند که می‌تواند مشکلات ایمپلنت دندان را بدتر کند.

اگر دیابت کنترل نشده دارید، اگر سرطان خون دارید، اگر به طور منظم سیگار می‌کشید یا اگر پرتودرمانی در ناحیه سر یا گردن خود انجام داده‌اید، ایمپلنت دندان ممکن است برای شما مناسب نباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *