تاثیر واتر جت بر دندان کامپوزیت شده

تاثیر واتر جت بر دندان کامپوزیت شده

مواد کامپوزیتی اغلب به عنوان جایگزین‌های زیبایی برای ترمیم نقص‌های دندانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از آنجا که واتر جت از آب با فشار بالا برای پاکسازی دندان‌ها استفاده می‌کند، تأثیر آن بر دندان کامپوزیت شده مطرح می‌شود. به همین دلیل، ما در این مطلب به تاثیر این دستگاه بر دندان‌های کامپوزیت شده پرداخته‌ایم.

مواد کامپوزیتی چه ویژگی‌هایی باید داشته باشند؟

یک ماده ترمیم کننده باید از نظر دوام و توانایی برای مقاومت در برابر استرس‌های محیط دهان از دندان اصلی تقلید کند. علاوه بر این، این ماده باید خواص ایده‌آل خود را حفظ کند که شامل حفظ سطح صاف و حفظ رنگ و براقیت مطلوب می‌باشد. علاوه بر خواص ذاتی مواد، عوامل بیرونی زیادی وجود دارد که بر تغییرات رنگ و زوال سطح یک ماده ترمیم کننده تاثیر می‌گذارند؛ مانند عوامل فیزیکی/شیمیایی و عوامل مکانیکی.

واتر فلاسر چیست؟

اخیرا، واتر فلاسر در بین بیماران رایج شده است و بیشتر به عنوان یک ابزار کمکی بهداشت دهان استفاده می‌شود. ایده دستگاه‌های تمیز کننده با جت آب جدید نیست. اولین نخ دندان جت واتر شخصی تجاری با فشار آب قابل قبول در دهه 1960 معرفی شد. مطالعات نشان داده‌اند که جت واترها ایمن هستند. هیچ شواهدی از اثرات نامطلوب آن‌ها بر دندان‌ها وجود ندارد. این دستگاه‌ها همچنین در از بین بردن باکتری‌ها و کاهش علائم التهاب لثه کارایی خود را نشان داده‌اند.

تاثیر واتر فلاسر بر دندان کامپوزیت شده

واتر فلاسرها از یک جت واتر تحت فشار برای تمیز کردن پلاک و باقیمانده مواد غذایی از دندان‌ها استفاده می‌کنند. مطالعات استفاده ایمن از این فشار آب را گزارش کرده‌اند. با این حال، برخی گزارش‌ها به خونریزی، درد و التهاب بافت پیوندی هنگام استفاده از واتر جت روی بافت‌های ملتهب اشاره کرده‌اند. مینای دندان به دلیل درجه سختی بالایی که دارد، در شرایط عادی تحت تاثیر سایش ناشی از مسواک زدن دندان‌ها حتی در صورت استفاده از خمیر دندانی با سایندگی بالا قرار نمی‌گیرد. می‌توان انتظار داشت که فشار واتر فلاسر روی سطح مینای دندان تاثیری نداشته باشد. با این حال، ممکن است تصور شود که واتر فلاسرها بر روی مواد ترمیم کننده کامپوزیتی، که از نظر سختی مانند مینای دندان نیستند، از نظر رنگ، از دست دادن براقیت و افزایش زبری سطح تاثیر منفی بگذارند.

افزایش زبری سطح ترمیم ممکن است منجر به افزایش بیوفیلم و تجمع باکتری‌ها در ترمیم و مشکلاتی از جمله ناراحتی بیمار، پوسیدگی ثانویه، التهاب لثه و تغییر رنگ سطح شود. علاوه بر این، سطح ناهموار ترمیم‌ها ضریب اصطکاک را افزایش می‌دهد و ممکن است سرعت سایش را افزایش دهد.

با این حال، طبق مطالعات انجام شده، استفاده از واتر فلاسرها روی رزین‌های کامپوزیت زبری یا ثبات رنگ را به خطر نمی‌اندازد. این مطالعات به دندانپزشکان در مورد تجویز این دستگاه‌ها و استفاده از آن‌ها در بیمارانی که ترمیم‌های کامپوزیتی دارند، اطمینان خاطر می‌دهد. با این حال، باید به بیماران توصیه شود زمانی که دندان‎‌های خود را با مواد کامپوزیتی ترمیم کرده‌اند، به طور مداوم از این دستگاه‌ با فشار بالا استفاده نکنند.

سخن پایانی

استفاده از واتر جت برای دندان کامپوزیت شده، باید با دقت و به همراه مشاوره دندانپزشک انجام شود. در صورت داشتن هرگونه سوال یا نگرانی، توصیه می‌شود با دندانپزشک خود تماس بگیرید تا راهنمایی لازم در خصوص مراقبت از دندان‌های کامپوزیت شده خود را دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *