فصل سرما و آنفولانزا: 5 راه برای مراقبت از دهان هنگام سرماخوردگی

هنگام سرماخوردگی یا آنفولانزا، مراقبت از بدن اولویت اصلی شماست و این مراقبت، شامل دهان نیز می‌شود. البته مراقبت از سلامت دندان در تمام سال مهم است، اما هنگامی که بیمار هستید، اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. در ادامه چند روش ساده برای مراقبت از سلامت دندان شما هنگام سرماخوردگی بیان می‌شود.

بهداشت را رعایت کنید

همه می‌دانید زمانی که بیمار هستید، باید هنگام سرفه و عطسه، دهان خود را بپوشانید، اما فراموش نکنید که بهداشت دهان و دندان خود را نیز حفظ کنید.

ویروس آنفولانزا می‌تواند 72 ساعت در سطوح مرطوب زندگی کند. بنابراین قانون شماره اول این است که مسواک خود را هیچ وقت با کسی به صورت اشتراکی استفاده نکنید، به ویژه وقتی بیمار هستید. نیازی نیست که پس از بهبودی، مسواک خود را عوض کنید. زیرا احتمال بازگشت مجدد بیماری از طریق مسواک بسیار کم است، مگر در مواردی که سیستم ایمنی بدن شما به شدت ضعیف شده باشد. اما اگر مردد هستید می‌توانید مسواک خود را عوض کنید. مخصوصا اگر آن را به مدت 3 الی 4 ماه استفاده کرده‌اید، به هرحال زمان آن رسیده است که آن را عوض کنید.

قطره و شربت سرفه بدون قند انتخاب کنید

قبل از خرید دارو از داروخانه، برچسب آن را بخوانید تا از مصرف دارو با ترکیباتی مانند فروکتوز یا شربت ذرت جلوگیری کنید. بسیاری از شربت‌های سرفه حاوی قند هستند و مصرف آن‌ها مانند خوردن آبنبات است و قند آن باعث ایجاد پوسیدگی در دندان می‌شود.

هرچه شربت سرفه حاوی قند را بیشتر در دهان خود نگه دارید، باکتری‌هایی که باعث پوسیدگی می‌شوند، زمان بیشتری دارند تا از قند موجود در این شربت‌ها استفاده کنند. این امر باعث تولید اسید شده که می‌تواند باعث ایجاد پوسیدگی در دندان شما شود.

شستن دهان پس از تهوع

یکی از عوارض ناگوار آنفولانزا، حالت تهوع و استفراغ است. ممکن است پس از تهوع تمایل داشته باشید که بلافاصله دندان‌های خود را مسواک بزنید، اما در واقع بهتر است کمی منتظر بمانید.

زمانی که استفراغ می‌کنید، اسیدهای معده با دندان‌هایتان تماس پیدا می‌کنند و آن‌ها را می‌پوشانند. اگر بلافاصله مسواک بزنید، فقط آن اسید را روی پوسته سخت بیرونی دندان‌های خود می‌مالید. بنابراین به جای مسواک زدن، اندکی آب را در دهان بچرخانید و خارج کنید. یا برای کمک به خنثی سازی و شستن اسید از دندان‌ها، دهان را با مخلوطی از آب و 1 قاشق غذاخوری جوش شیرین بشویید. حدود 30 دقیقه بعد از دهانشویه با آب و جوش شیرین، می‌توانید دندان‌های خود را با مسواک بشویید.

برای جلوگیری از خشکی دهان مایعات زیاد بنوشید

هنگامی که بیمار هستید، به دلایل زیادی به مایعات فراوان احتیاج دارید. یکی از دلایل آن جلوگیری از خشکی دهان است.

خشکی دهان هم باعث ایجاد ناراحتی می‌شود و هم می‌تواند خطر پوسیدگی دندان را افزایش دهد. داروهایی که ممکن است برای سرماخوردگی یا آنفولانزا مصرف کنید، از جمله آنتی هیستامین‌ها، ضد احتقان‌ها (دکونژستانت) و یا داروهای تسکین دهنده درد، می‌توانند دهان شما را خشک کنند. بنابراین مقدار زیادی آب بنوشید و شربت سرفه و آبنبات‌های بدون قند را بمکید تا جریان بزاق در دهان شما حفظ شود.

مایعات مناسب انتخاب کنید

هنگامی که صحبت از سلامت دهان و بدن به میان می‌آید، یک نوشیدنی همیشه بهترین است. امن‌ترین چیز برای نوشیدن آب است. ممکن است که در هنگام بیماری نوشیدنی‌های ورزشی نیز توصیه شود، زیرا الکترولیت‌های بدن را دوباره تامین می‌کند. اما این نوشیدنی‌ها را با اعتدال بنوشید و بعد از بهبودی، نوشیدن آن‌ها را به یک عادت تبدیل نکنید، زیرا حاوی مقدار زیادی قند هستند. مگر در صورتی که از نوع بدون قند باشند.

هنگامی که شما سرما خوردید یا آنفولانزا دارید، ممکن است بخواهید چیزی مانند چای بنوشید تا شما را گرم کند. اگر می‌توانید چای را بدون شکر و لیمو مصرف کنید. زیرا شکر می‌تواند توسط باکتری‌های دهان مصرف شده و باعث ایجاد پوسیدگی در دندان شود. لیمو هم میوه‌ای اسیدی است و مصرف زیاد آن سلامت دندان‌ها را به خطر می‌اندازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *