بیماری لثه ممکن است در ابتلا به آلزایمر نقش ایفا کند.
مطالعه جدید محققان دانشکده دندانپزشکی NYU نشان میدهد که بیماری لثه ممکن است خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد.
مطالعات نشان می دهند که بیماری لثه , ممکن است خطر اختلال عملکرد شناختی مرتبط با بیماری آلزایمر را در افراد سالم و همچنین در افرادی که از نظر شناختی دچار اختلال هستند ، افزایش دهد.
- دریک تحقیق، NYU که با تیمی از محققان دانمارک همکاری داشته و در سال 2008 توسط دکتر کمر انجام شده است؛ “دریافتند که افراد مبتلا به آلزایمر دارای سطح قابل توجه بالاتری از آنتی بادیها و مولکولهای التهابی وابسته به بیماری پریودنتال در پلاسما نسبت به افراد سالم هستند.
- در مطالعه جدید، محققان دادههای مربوط به التهاب پریودنتال و عملکرد شناختی را در 152 مرد و زن دانمارکی که دادههای پزشکی، روانشناختی، بهداشت دهان و دندان و اطلاعات اجتماعی آنها را جمع آوری کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.
- این تیم با استفاده از آزمون Digit Symbol یا DST، عملکرد شناختی افراد را در سن 50 و 70 سالگی مقایسه کردند.
- آنها دریافتند که سالمندان دارای التهاب پریودنتال؛ نمرات DST پایینتری نسبت به همسالان خود که التهاب لثه نداشتند؛ نشان دادند.
- فاکتورهای خطر دیگری با پایین آمدن نمرات DST از جمله چاقی، سیگار کشیدن و افتادن دندان مرتبط است.
- دکتر کمر گفت: “این تحقیقات نشان میدهد افرادی که از نظر شناختی طبیعی بوده و دارای التهاب پریودنتال هستند در مقایسه با افرادی که از نظر شناختی طبیعی بوده و التهاب پریودنتال کم داشتند یا بدون آن بودند، در معرض خطر بیشتر عملکرد شناختی پایین قرار دارند.”
سوالات متداول
بهتر است افرادی که دچار زوال عقل هستند، بعد از تشخیص بیماری در اولین فرصت به دندانپزشک مراجعه کنند تا از ابتلا به بیماریهای شدید دهان و دندان پیشگیری کنند. بهتر است مراجعه به دندانپزشک در صبح باشد، زیرا افراد مبتلا به این نوع بیماریها صبحها هوشیارتر هستند. برای بیمار توضیح دهید که علت مراجعه به دندانپزشک چیست. به دندانپزشک بگویید که بیمار مبتلا به زوال عقل است. بیمار نیاز به یک همراه دارد تا در صورت نیاز تصمیمهای درمانی لازم را بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید