روش‌های از بین بردن پلاک دندان مصنوعی

روش‌های از بین بردن پلاک دندان مصنوعی

یکی از دلایل اصلی بیماری لثه، تجمع پلاک در اطراف خط لثه است. پلاک تجمع یافته در صورت عدم کنترل منجر به نفوذ باکتری‌ها در شکاف بین دندان‌ها و لثه‌ها می‌شود. این امر باعث التهاب، تحریک و عفونت در لثه‌ها می‌شود که می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی بسیاری در سراسر بدن می‌شود.

اگر از دندان مصنوعی استفاده می‌کنید، تجمع پلاک می‌تواند بر سلامت شما نیز تاثیر منفی بگذارد. پلاک روی دندان مصنوعی باعث ناراحتی و تحریک لثه می‌شود و احتمال عفونت قارچی را در دهان افزایش می‌دهد. لازم است بدانید که چگونه پلاک ‌ها را به طور موثر از دندان مصنوعی پاک کنید تا دهان و دندان‌های مصنوعی در وضعیت خوبی قرار داشته باشند.

پلاک چیست؟

پلاک یک لایه لزج و چسبنده از باکتری است که هر روز روی سطوح دهان شما تشکیل می‌شود. این لایه بیوفیلم نامیده می‌شود و حاوی میکروب‌های ریز و مواد زائد آن‌هاست که در میکرو کلونی‌ها گروه بندی شده و تکثیر می‌شوند.

پلاک یک واکنش طبیعی بین باکتری‌های موجود در دهان و باکتری‌های موجود در غذا و نوشیدنی‌هایی است که در طول روز مصرف می‌کنید. هنگامی که پلاک به طور منظم حذف می‌شود، اکوسیستم دهان شما را در تعادل نگه می‌دارد. با این حال، هنگامی که پلاک ایجاد می‌شود، باکتری‌ها باعث ایجاد مشکلاتی می‌کنند. به همین دلیل اطمینان از داشتن پروتزهای تمیز و بدون تجمع پلاک مهم است.

تاثیر پلاک روی دندان مصنوعی

افرادی که دندان مصنوعی خود را به طور مرتب تمیز نمی‌کنند، در معرض خطر تجمع پلاک هستند. پلاک می‌تواند مشکلات زیر را در استفاده کنندگان از دندان مصنوعی ایجاد کند:

  • تحریک لثه به دلیل ذرات غذا و باکتری‌ها
  • عفونت لثه، زبان یا سایر سطوح دهان شما
  • عفونت‌های قارچی مانند برفک
  • پوسیدگی دندان در افرادی که از دندان مصنوعی جزئی استفاده می‌کنند
  • التهاب لثه ناشی از عفونت یا زخم‌های دهان
  • تغییر رنگ یا لکه دار دندان مصنوعی شما
  • آسیب دیدن دندان مصنوعی به دلیل تجمع باکتری‌ها در دهان

خود پلاک می‌تواند باعث عفونت شود، زیرا از باکتری ساخته شده است. با این حال، زمانی که پلاک تارتار می‌شود، شرایط در دهان شما بدتر می‌شود. تارتار ماده‌ای به رنگ زرد روشن یا مایل به سفید است که هنگام برخورد پلاک با مواد معدنی موجود در بزاق و سفت شدن تشکیل می‌شود. درمان تارتار در خانه شوار است و باید توسط دندانپزشک برداشته شود. با جلوگیری از تجمع تارتار قبل از تشکیل آن، از دندان مصنوعی خود محافظت کنید.

چگونه پلاک را از دندان مصنوعی پاک کنیم؟

قبل از اینکه به نحوه برداشتن پلاک از دندان مصنوعی فکر کنید، دندان مصنوعی را از دهان خارج کنید و با تمیز کردن کامل دندان‌های طبیعی باقیمانده شروع کنید. حتی اگر هیچ دندانی ندارید، سقف دهان، لثه‌ها و زبانتان را مسواک بزیند تا باکتری‌ها از بین بروند و دهانتان تازه شود.

زمانی که دندان مصنوعی را از دهان خود خارج کردید، برای جلوگیری از تاب برداشتن مواد پلاستیکی یا اکریلیک، آن‌ را با آب ملایمی که نه خیلی گرم و نه خیلی سرد است بشویید. سپس با استفاده از یک مسواک نرم و یک صابون ملایم، دندان‌های مصنوعی را مانند دندان‌های طبیعی به آرامی مسواک بزنید. از استفاده از هر چیز خشن یا ساینده برای تمیز کردن دندان‌های مصنوعی که می‌تواند آن‌ها را خراش دهد و بر ظاهر آن‌ها تاثیر بگذارد و طول عمر آن‌ها را کاهش دهد، خودداری کنید.

از افتادن دندان مصنوعی در طول فرآیند تمیز کردن جلوگیری کنید. سینک خود را تا حدی از آب پر کنید و آن را روی سینک تمیز کنید تا در صورت افتادن، ضربه را جذب کند.

هنگام مسواک زدن، مطمئن شوید که به تمام سطوح و شکاف‌های دندان مصنوعی دسترسی دارید. برای جلوگیری از ایجاد پلاک، باید در طول تمیز کردن دندان مصنوعی، تمام قسمت‌ها را بشویید، از جمله جایی که دندان‌های طبیعی به دندان مصنوعی می‌رسند.

در برخی موارد، مسواک کودک ممکن است برای حرکت در برخی از فضاهای تنگ‌تر بین دندان‌ها مفید باشد. مراقب نیرویی که هنگام مسواک زدن وارد می‌کنید باشید. با مسواک نرم خود به صورت دایره‌های آهسته و ملایم حرکت کنید تا از فرسودگی دندان مصنوعی جلوگیری کنید.

شما باید هر شب قبل از خواب دندان مصنوعی خود را مسواک بزنید. در بین وعده‌های غذایی، ایده خوبی است که دندان مصنوعی خود را بردارید و به سادگی آن‌ها را با آب ولرم بشویید تا بقایای مواد غذایی از بین بروند. علاوه بر مسواک زدن روزانه، باید روی قرص‌های خاصی برای تمیز کردن دندان مصنوعی سرمایه گذاری کنید.

این قرص‌های قابل حل را به همراه دندان مصنوعی خود در یک لیوان آب قرار دهید تا لکه‌ها و باکتری‌ها از بین بروند. بعد از 5 تا 7 دقیقه، پروتزهای تمیز را بردارید و قبل از قرار دادن دوباره در دهان، آن‌ها را بشویید. اگر این کار را شب‌ها انجام می‌دهید، می‌توانید دندان مصنوعی خود را تا صبح درون محلول نگه دارید.

همچنین دندان مصنوعی خود را برای تمیز کردن عمیق در طول قرار ملاقات‌های منظم نزد دندانپزشک ببرید.

چه زمانی به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

اگر دندان مصنوعی دارید، چه کامل یا جزئی، ایده خوبی است که حداقل دو بار در سال برای تمیز کردن منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید. اگر دندان‌های طبیعی شما باقی مانده باشد، دندانپزشک در این زمان تمیز کردن و جرم گیری معمولی را انجام می‌دهد تا دندان‌های شما را از پلاک و جرم محافظت کند، اما می‌تواند از دندان مصنوعی شما نیز مراقبت کند.

درست مانند دندان‌های طبیعی، تارتار می‌تواند در طول زمان روی دندان‌های مصنوعی ایجاد شود. این زمانی اتفاق می‌افتد که پلاک روی دندان‌ها به اندازه کافی پاک نشده و با بزاق شما واکنش نشان دهد. در نتیجه تارتار تشکیل می‌شود که خودتان نمی‌توانید آن را پاک کنید. برای از بین بردن تغییر رنگی که این امر روی دندان‌های شما ایجاد می‌کند، از دندانپزشک خود بخواهید که تارتار را با استفاده از یک دستگاه تمیز کننده دندان مصنوعی در جلسات منظم شما پاک کند.

سخن پایانی

برای بررسی پروتزهای مصنوعی خود به دندانپزشک مراجعه کنید. آن‌ها می‌توانند هر مشکلی را که ممکن است با دندان مصنوعی خود داشته باشید، برطرف کنند. همچنین پلاک‌های دردسرساز یا رسوب تارتار روی دندان مصنوعی شما را از بین ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *