آلرژیهای ناشی از گرده گل، غذاها و داروها میتوانند ما را آشفته کنند. آیا میدانستید که حتی ممکن است به خمیر دندان حساسیت داشته باشید؟ اگرچه نادر است، اما تحقیقات نشان میدهد که حدود 0.1 تا 0.3% از جمعیت به خمیر دندان حساسیت دارند. اگر شما جزء معدود افرادی هستید که به خمیر دندان آلرژی دارند، انتظار نداشته باشید هر بار که دندانهایتان را مسواک میزنید عطسه کنید. با خواندن این مقاله در مورد علائم آلرژی به خمیر دندان، آلرژنهای موجود در خمیر دندان و در صورت داشتن حساسیت به خمیر دندان چه کاری باید انجام دهید، اطلاعات بیشتری کسب کنید.
علائم واکنش آلرژیک به خمیر دندان چیست؟
آلرژی زمانی اتفاق میافتد که سیستم ایمنی بدن شما بیش از حد واکنش نشان میدهد و در تماس با یک ماده معمولی بی ضررر شروع به تولید آنتی بادی میکند. به همین دلیل است که هنگام تنفس گرده، ممکن است بینی شما دچار خارش شود و عطسه کنید یا ممکن است هنگام خوردن بادام زمینی دچار کهیر شوید.
با این حال، شایعترین علامت آلرژی به خمیر دندان کیلیت گوشه لب است که به معنای التهاب لبها میباشد. کیلیت ممکن است به صورت درماتیت اطراف دهان، از جمله بثورات پوستی و لبهای خشک و ترک خورده ظاهر شود. گاهی ممکن است حساسیت یا احساس سوزش خفیف را نیز تجربه کنید.
در صورت داشتن حساسیت به خمیر دندان، علائم داخل دهان بسیار نادر است. در صورت بروز هرگونه خارش یا تورم در دهان، باید فورا به دندانپزشک یا پزشک مراجعه کنید. ممکن است به جای آلرژی به خمیر دندان، آلرژی غذایی یا مشکل دیگری برای سلامت دهان داشته باشید.
آلرژنهای بالقوه در خمیر دندان چیست؟
خمیر دندان حاوی چندین آلرژن بالقوه است. شایعترین عامل آلرژی به خمیر دندان، طعم دهندههایی مانند نعناع، پونه یا دارچین است که برای خوشبو کردن نفس و پوشاندن طعم سایر مواد افزوده میشود. سایر آلرژنهای کمتر رایج عبارتند از:
- کوکامیدوپروپیل بتائین (CAPB): عامل کف کننده خمیر دندان
- پروپیل گلیکول: یک ماده نگهدارنده
- روغنهای ضروری: مانند روغن درخت چای که به کنترل باکتریهای دهان کمک میکند.
- پارابن: نگهدارنده
- گلوتن: باعث تثبیت و غلیظ شدن خمیر دندان میشود.
خوشبختانه، انواع مختلفی از خمیر دندانهای ضد حساسیت برای کسانی که حساسیت به فلوراید، عدم تحمل گلوتن و غیره دارند، وجود دارد. در مورد هرگونه حساسیتی که ممکن است داشته باشید با دندانپزشک خود صحبت کنید تا بهترین خمیر دندان ضد حساسیت را به شما پیشنهاد دهد.
در صورت داشتن حساسیت به خمیر دندان چیکار کنیم؟
آیا لبهایتان ترک خورده و متورم شدهاند؟ یا بثوراتی در اطراف دهانتان ایجاد شده است؟ اگر فکر میکنید به خمیر دندان خود حساسیت دارید، فورا آن را عوض کنید. طعم یا برند دیگری را امتحان کنید تا ببینید آیا علائم برطرف میشوند یا خیر.
اگر مشکل ادامه داشت، با دندانپزشک خود تماس بگیرید. آنها ممکن است شما را به یک متخصص آلرژی ارجاع دهند که میتواند آزمایشاتی را برای تعیین اینکه کدام مواد باعث تحریک میشوند انجام دهد. ممکن متوجه شوید که مشکل اصلا خمیر دندان نیست. هنگامی که ماده متخلف شناسایی شد، از مصرف آن اجتناب کنید.
سخن پایانی
حساسیت به خمیر دندان نباید مانع رعایت بهداتش دهان و دندان شود. اگر در یافتن خمیر دندان مناسب مشکل دارید، دندانپزشکتان در یافتن محصول مناسب به شما کمک میکند. به این ترتیب میتوانید از شر علائم آلرژی خلاص شوید و از لبخند درخشان خود مراقبت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید