اگر دندانی را از دست داده باشید، قطعا متوجه عواقب و آثار منفی از دست دادن دندان شدهاید.
از دست دادن هر یک از دندانها ممکن است بر روی زیبایی، غذا خوردن و صحبت کردن شما تاثیر منفی بگذارد، زندگی شخصی شما را دچار اختلال کند و اعتماد به نفستان را کاهش دهد. اگرچه باید بدانید که اینها تنها آثار از دست دادن دندانها نیستند.
عوارض از دست دادن دندانها
از دست دادن دندان میتواند عواقب پنهانی داشته باشد که نه تنها بر روی ظاهر شما تاثیر میگذارد، بلکه سلامتی را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. یکی از آثار مهم این امر، از دست دادن و تحلیل استخوانهای فک است. استخوانها برای استحکام و حفظ ضخامت خود نیاز به محرک دارند. محرک استخوانهای فک دندانها هستند.
دندانها در طول روز صدها بار با یکدیگر تماس پیدا میکنند، فشار جزئی که در اثر این تماسها ایجاد میشود به استخوان فک منتقل میشود که محرکی برای ساخت سلولهای استخوانی جدید است. وقتی دندانی از دست برود، فشاری که محرک ساخت استخوانهای جدید است نیز از بین میرود. تنها در سال اول بعد از فقدان دندان، 25% از عرض استخوان کاسته میشود. در طول سالهای بعد در مجموع 4 میلیمتر از ارتفاع آن کاسته میشود.
اگر دندانهای زیادی از دست رفته باشند و تحلیل استخوان ادامه پیدا کند، ممکن فاصله بین چانه و بینی کاهش پیدا کند و ساختار یک سوم پایینی صورت تقریبا به هم میخورد. به دلیل عدم وجود حمایت کافی، لبها نیز به سمت پایین خم میشوند، به همین دلیل افرادی که دندان ندارند اغلب غمگین به نظر میرسند. همچنین فرسایش شدید استخوانها میتواند فک را مستعد شکستگی کند.
بر اثر فقدان دندانها ممکن است دندانهای دائمی به سمت فضاهای خالی جابجا شوند. این جابجایی میتواند باعث مشکلات شدیدتر در جویدن و همچنین درد در ناحیه مفصل فک شود. اگر خوردن غذاهای سفت و سبزیجات برای شما سخت باشد، ممکن است بر اثر مشکلات تغذیهای و سلامت عمومی ضعیف شوید. اما خبر خوب این است که شما میتوانید با کاشت ایمپلنت تمامی این مشکلات را رفع کنید. کاشت ایمپلنت یکی از روشهای نوین برای جایگزین کردن دندان است.
چگونه کاشت ایمپلنت از تحلیل استخوان جلوگیری میکند؟
کاشت ایمپلنت علاوه بر این که به زیبایی و ظاهر شما کمک میکند، از کاهش استخوانهای شما نیز جلوگیری میکند. ایمپلنتها از تیتانیوم ساخته میشوند، این فلز توانایی منحصر به فردی در اتصال به استخوان دارند. بعد از مدتی ایمپلنتها جزء دائمی از استخوان فک میشوند و میتوانند استخوان را پایدار کنند و محرک خوبی برای حفظ ضخامت و حجم آن باشند.
کاشت ایمپلنت در طول یک جراحی ساده و با استفاده از بی حسی موضعی انجام میشود و بعد از گذشت دوره درمانی مشخصی یک روکش دندان بر روی آن قرار میگیرد. بعد از این کار، این دندانها از لحاظ ظاهر و عملکرد همانند دندانهای طبیعی به نظر میرسند.
در بیش از 95% مواقع کاشت ایمپلنت موفقیت آمیز خواهد بود، که بالاترین درصد را در بین تمامی روشهای جایگزین کردن دندان دارد.
گزینههای دیگر برای جایگزین کردن دندان
به غیر از کاشت دندان روشهای دیگری نیز برای جایگزین کردن دندانها وجود دارد. استفاده از بریج که با استفاده از دندانهای مجاور خود جایگزین میشود و یا دندانهای مصنوعی از جمله این روشها است. هر دو این روشها میتوانند برای دندانهای شما آسیبهای جبران ناپذیری را به همراه داشته باشند.
به عنوان مثال، در قرار دادن بریجهای ثابت از دو دندان مجاور استفاده میشود که این امر میتواند آنها را برای فرسایش و مشکلات ریشه مستعد کنند.
دندانهای مصنوعی پارسیل به دندانهای دائمی که درون دهان هستند متصل میشوند و ممکن است با گذشت زمان شل شوند. همچنین دندانهای مصنوعی کامل نیز به واسطه فشاری که روی لبههای استخوانها ایجاد میکنند، سرعت فرسایش استخوان را که از لحظه از دست دادن دندان آغاز میشود، افزایش میدهند.
در نگاه کوتاه مدت، تمامی این روشها از کاشت ایمپلنت ارزان قیمتتر هستند. اما از آنجا که بریج و دندانهای مصنوعی ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی شوند و یا نیاز به جایگزینی داشته باشند، در طولانی مدت ممکن است برای شما هزینههای بیشتری را به بار بیاورند.
اگر میخواهید بر روی راحتی، سلامت و شادابی خود سرمایه گذاری کنید، کاشت ایمپلنت برای شما بهترین گزینه خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید