آیا سیگار و خواب بر سلامت دهان و دندان تأثیر می‌گذارد

وقتی در مورد سلامت دهان و دندان و لثه صحبت می‌کنیم، سیگار کشیدن ممکن است دشمن شماره یک باشد. یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که استعمال سیگار و این نوع شیوه زندگی در پیشرفت بیماری پریودنتال موثر است. دومین عامل موثر بر بدتر شدن بیماری‌های لثه خواب ناکافی است.

پرستون دی میلر می‌گوید: “این مطالعه به بیماران نشان می‌دهد كه عواملی غیر از مسواك زدن و نخ دندان وجود دارد كه ممكن است بر سلامت دهان و دندان آن‌ها تأثیر بگذارد. تغییرات ساده در زندگی مانند خواب بیشتر ممکن است به بیماران در بهبود یا محافظت از سلامت دهان و دندان کمک کند.”

جونیور، DDS، رئیس آکادمی پریودنتولوژی آمریکا، در یک خبرنامه. “این مهم است که به خاطر داشته باشید سبک زندگی ممکن است بر سلامت کلی بیمار تأثیر بگذارد.”

استعمال دخانیات بر بیماری پریودنتال تأثیر می‌گذارد

تصور می‌شود بیماری پریودنتال که بر روی دندان‌ها و لثه‌ها اثر می‌گذارد، ناشی از عدم تعادل باکتری‌ها در دهان است. این بیماری در نهایت می‌تواند منجر به از دست رفتن دندان شود. اما تحقیقات اخیر حاکی از آن است که عوامل دیگر نیز ممکن است نقش مهمی داشته باشند. محققان تأثیر انواع عوامل سبک زندگی بر پیشرفت بیماری پریودنتال را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. از جمله ورزش بدنی، مصرف الکل، مصرف دخانیات، ساعت خواب، تعادل رژیم تغذیه‌ای، استرس روانی، ساعات کار و صبحانه خوردن.

محققان از بین همه عوامل شیوه زندگی مورد بررسی دریافتند که عامل شماره یک مؤثر بر پیشرفت بیماری پریودنتال استعمال سیگار است. نتایج که در ژورنال Periodontology منتشر شده است، همچنین نشان داد که بیش از 41٪ از کسانی که سیگار می‌کشیدند، بدتر شدن بیماری پریودنتال را تجربه کردند.

کمبود خواب دومین عامل مهم شیوه زندگی مؤثر بر بیماری پریودنتال است. این مطالعات نشان می‌دهد افرادی که 7 تا 8 ساعت خوابیده‌اند، پیشرفت بیماری پریودنتال کمتری نسبت به افرادی که 6 یا کمتر از 6 ساعت خوابیده‌اند را دارند.

سطح بالای استرس و مصرف روزانه الکل نیز در پیشرفت بیماری پریودنتال تأثیر داشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *