رعایت بهداشت دهان و دندان ممکن است از پیشرفت بیماری کرونا جلوگیری کند
آیا ارتباطی بین سلامت دهان و دندان و بیماری کرونا وجود دارد؟ همانطور که می دانید زمان زیادی از شیوع ویروس کرونا نمی گذرد و تنها اطلاعات پراکنده ای در رابطه با این بیماری در دسترس است و بسیاری از فاکتورها همچنان ناشناخته باقی مانده است. بیماری های دهان و دندان می توانند سلامتی کل بدن را تحت تاثیر قرار دهند. بر همین اساس، محققان بر اهمیت پیشگیری از بیماری های دهان و دندان به ویژه در دوران شیوع کرونا تاکید کرده اند. مطالعات اخیر نشان می دهد که رعایت بهداشت دهان و دندان ممکن است از شدید شدن بیماری covid-19 جلوگیری کند.
در دوران همه گیری covid-19 دندانپزشکی اهمیت بسیار زیادی در جلوگیری از پوسیدگی دندان ها و حفظ سلامت دهان دارد. محققان دندانپزشکی می گویند پیشگیری از بیماری های دهان و دندان، باعث تقویت سیستم ایمنی می شود. از این رو از ایجاد عفونت های ویروسی جلوگیری کرده و یا به مهار عفونت کمک می کند. یک دهان سالم در مقابل تمام بیماری ها از جمله کووید 19 مانند یک سد عمل می کند. بنابراین بین سلامت دهان و دندان و بیماری کرونا ارتباط مستقیمی وجود دارد. مطالعات نشان می دهد آمار مرگ و میر ناشی از کووید-19، در افرادی که به دلیل رعایت بهداشت دهان و دندان دچار بیماری هایی مانند بیماری پریودنتال شده باشند، بیشتر است. تاکنون دو مطالعه درباره ی ارتباط بین پوسیدگی دندان و بیماری کووید 19 انجام گرفته است.
سلامت دهان و دندان خطر ابتلا به انواع شدید بیماری کرونا را کاهش می دهد
در مطالعات انجام شده، ارتباط سلامت دهان و دندان و کرونا ویروس بررسی شده است. همچنین بر اهمیت رعایت بهداشت و دندان در طول همه گیری تاکید شده است. این کار باعث کاهش رشد باکتری های دهان شده و در نتیجه خطر عفونت های باکتریایی نیز کاهش می یابد. در بیمارانی که دچار فرم شدید بیماری کرونا شده اند، سطح بالاتری از مارکرهای التهابی و باکتریایی وجود دارد. به همین دلیل محققان به این نتیجه رسیده اند که بهداشت ضعیف دهان و دندان را می توان به عنوان یک عامل خطر برای بیماری کووید 19 در نظر گرفت. این خطر بیماران دیابتی، فشار خون و قلبی عروقی را بیشتر تهدید می کند.
بزاق در مقابل کرونا ویروس همانند یک سد عمل می کند
در مطالعات انجام شده، کاهش ترشح بزاق به عنوان یک خطر بالقوه برای ابتلا به بیماری کووید19 شناخته شده است. بزاق دهان از غدد بزاقی ترشح شده و ترکیب پیچیده ای دارد. بزاق حاوی پروتئین ها و پپتید هایی است که دارای خواص ضد ویروسی هستند. بنابراین نقش بسیار مهمی را در پیشگیری از عفونت های ویروسی ایفا می کنند. در مطالعات قبلی نقش این پروتئین ها در پیشگیری از ابتلا به سایر کروناویروس ها ثابت شده است. به همین دلیل محققان معتقدند که احتمالا بزاق دهان در مقابل کووید 19 نیز همانند سایر اعضای خانواده ی ویروس کرونا اثر بازدارندگی دارد.
همچنین ثابت شده است که کاهش ترشح بزاق نقش موثری در ابتلا به عفونت های حاد تنفسی دارد. کمبود بزاق ممکن است در عملکرد سطوح مخاطی دهان و مجاری تنفسی اختلال ایجاد کند و منجر به کاهش تولید پروتئین ها و پپتید های ضد میکروبی در آن ها شود. بنابراین به نظر می رسد که کاهش بزاق، احتمال ابتلا به بیماری کرونا را افزایش می دهد. با این وجود محققان تاکید کرده اند که این مطالب همچنان در حد فرضیه است و نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.
حفظ آرامش، شرط اول مبارزه با کرونا ویروس
تحقیقات برای بررسی ارتباط سلامت دهان و دندان و کرونا ویروس ادامه دارد. اما به یاد داشته باشید که حفظ بهداشت دهان و دندان در هر شرایطی جزو مهم ترین فاکتورها برای حفظ سلامتی است. ابتلا به کرونا در بیشتر مواقع با بهبودی کامل همراه است. بنابراین اگر دچار بیماری های دهان و دندان هستید نباید دچار ترس و اضطراب شوید. باید بدانید که یکی از بهترین راهکارها برای مبارزه با ویروس کووید-19 دوری از تنش و اضطراب است. با حفظ آرامش، سیستم ایمنی بدن توانایی بالاتری در مبارزه با هرگونه عفونت را پیدا می کند. بنابراین در عین رعایت پروتکل های بهداشتی، آرامش خود را حفظ کنید و به سیستم ایمنی بدن خود اعتماد کنید.
اگر دچار بیماری های دهان و دندان هستید، با مراجعه به دندانپزشک روند درمان خود را آغاز کنید.
مراجعه به دندانپزشک در دوران همه گیری بیماری کرونا شاید نگران کننده باشد، اما با مراجعه به کلینیک های مطمئن که پروتکل های بهداشتی را رعایت می کنند، هیچ خطری شما را تهدید نمی کند.
شما می توانید سوالات و موضوعاتی که دوست دارید به آن ها بپردازیم را از طریق بخش نظرات با ما در میان بگذارید. ما در کمترین زمان پاسخ گوی سوالات شما خواهیم بود.
دیدگاهتان را بنویسید