به گفته محققان کالج کینگ لندن و دانشگاه واشنگتن، احتمال شیوع پوسیدگی در دندانهای کودکانی که مادران آنها در دوران بارداری از استرس مزمن رنج میبرند، بیشتر از سایر کودکان است. بر اساس مطالعه منتشر شده در ژورنال بهداشت عمومی آمریکا، استرس مزمن منجر به این موضوع نیز میشود که کودکان این مادران، به احتمال کمتری توسط شیر مادر تغذیه میشوند و کمتر به دندانپزشک مراجعه میکنند.
محققان دادههای مربوط به بیش از 700 کودک 2 تا 6 ساله و سلامت مادرانشان را با ارزیابی نشانگرهای بیولوژیکی و عواملی مانند کلسترول، گلوکز، فشار خون و تری گلیسیرید تجزیه و تحلیل کردند.
آنها دریافتند که 44.2 درصد از کودکانی که مادرشان در دوران بارداری از استرس مزمن رنج میبرد، دارای پوسیدگیهای دندانی هستند. این میزان به طور قابل توجهی بالاتر از 27/9 درصد کودکانی است که والدین آنها استرس مزمن نداشتند.
دکتر وائل صباح، یکی از نویسندگان این پژوهش بیان کرد: سیاستی که با هدف بهبود سلامت دندان، به ویژه کاهش شیوع پوسیدگی در بین کودکان انجام میشود، باید شامل مداخله در جهت ارتقای کیفیت زندگی مادران نیز باشد.
وی افزود: “استرس مزمن مادران یک عامل بالقوه خطر آفرین است که ما باید علاوه بر توجه به پیامدهای گسترده آن بر تندرستی، محیط اجتماعی و سلامت روانی مادران، اثرات آن روی سلامت دندان را نیز مورد توجه قرار دهیم.”
پوسیدگی دندان، به معنای از بین رفتن مینای دندان است که این لایه، لایه سخت و بیرونی دندان محسوب میشود. این پوسیدگی میتواند یک مشکل برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان به حساب بیاید.
دیدگاهتان را بنویسید