درمان ریشه در بارداری

درمان ریشه در بارداری

بارداری افزایش شدید سطح هورمون‌ها را به همراه دارد. این می‌تواند باعث برخی مشکلات دندانی شود، زیرا دندان‌های شما از کلسیم تهی شده و ممکن است ضعیف‌تر شوند. بارداری همچنین می‌تواند باعث خونریزی لثه، تورم و تحریک شود. این مشائل باید به سرعت درمان شوند تا اطمینان حاصل شود که مشکلات پیچیده‌تری ایجاد نمی‌شود.

درمان ریشه یک روش دندانپزشکی بسیار موثر است که شامل برداشتن پالپ عفونی از کانال ریشه است. این روش می‌تواند دندانی که به شدت عفونی شده یا آبسه دارد را نجات دهد تا نیازی به کشیدن آن نباشد.

بسیاری از زنان باردار در مورد ایمنی روش کانال ریشه در دروان بارداری نگرانی هستند. اما این درمان یک روش ایمن برای انجام در دوران بارداری در نظر گرفته می‌شود. با این حال، متخصصان زنان و زایمان پیشنهاد می‌کنند که درمان ریشه به بعد از تولد موکول شود. اما موقعیت‌هایی وجود دارد که به تعویق انداختن درمان ریشه می‌تواند بیشتر از اینکه مفید باشد، ضرر داشته باشد. اگر از درمان دندان خود می‌ترسید، عصب کشی می‌تواند یک تجربه استرس‌زا برای شما باشد. این برای همه مناسب نیست، به خصوص اگر بارداری پرخطری داشته باشید.

خطرات درمان ریشه در بارداری

زمانی که باردار هستید، باید نگران زندگی خود و کودکتان باشید. اما ایم بدان معنا نیست که شما باید تنها بر زندگی کودک خود تمرکز کنید. زیرا زمانی که وضعیت سلامتی شما بد می‌شود، سلامت کودک شما به خطر می‌افتد. انجام درمان ریشه در دوران بارداری خطراتی دارد، برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • اشعه ایکس برای ارزیابی وضعیت ریشه دندان مورد نیاز است. این اشعه فک شما را هدف قرار می‌دهد، نه شکم شما را. این بدان معناسب که خطر تحت تاثیر قرار گرفتن کودک توسط اشعه کم است.
  • چیزی که مادران باردار اغلب از آن می‌ترسند، این است که تنش عمل می‌تواند بر کودک تاثیر بگذارد. با این حال، هیچ تنشی وجود ندارد و به هیچ وجه نمی‌تواند روی نوزاد تاثیر بگذارد.
  • در حالی که درست است که مادران باردار می‌توانند پس از درمان کانال ریشه، آنتی بیوتیک مصرف کنند، اما دندانپزشکان آن را فقط در صورت لزوم تجویز می‌کنند. علاوه بر این، اگر دندانپزشک آنتی بیوتیک تجویز کند، داروهایی را تجویز می‌کند که برای مادر و نوزاد بی خطر باشد.

خطرات مرتبط با تاخیر در انجام درمان ریشه

اگر متخصص دندانپزشکی انجام درمان ریشه را پیشنهاد کند، به این معنی است که شما نیاز به مراقبت فوری دندان دارید. درمان ریشه حتی در دوران بارداری به این معنی است که اگر درمان را بیشتر به تعویق بیندازید، می‌تواند شما یا جنین را در معرض خطر بسیار بیشتری قرار دهد. خطرات مرتبط با تاخیر در این روش عبارتند از:

  • درد: درد دندان متوقف نمی‌شود و تنها راه رهایی از درد، درمان آن است. درد مداوم در دوران بارداری می‌تواند استرس زیادی ایجاد کند و بر مادر و جنین تاثیر منفی بگذارد.
  • عفونت: اگر دندان شما عفونت کرده باشد، متخصص دندانپزشکی بلافاصله RCT را پیشنهاد می‌کند. اگر عفونت درمان نشود، می‌تواند در سراسر بدن شما پخش شود و عوارض شدیدی را ایجاد کند.

بهترین زمان برای درمان ریشه در بارداری

در درمان ریشه از تکنیک‌های مدرن و بدون درد استفاده می‌شود تا حداقل استرس را برای بیمار تضمین کند. انجام این روش به محض بروز مشکل بسیار مهم است. معمولا انجام عصب کشی در سه ماهه اول بارداری خطرناک تلقی می‌شود، زیرا در این زمان کودک آسیب پذیرتر است. سه ماهه سوم نیز می‌تواند درمان را ناراحت کننده کند. به همین دلیل، سه ماهه دوم به عنوان بهترین و ایمن‌ترین دوران بارداری برای ریشه دندان در نظر گرفته می‌شود. این زمان بین هفته‌های 13 تا 28 بارداری است.

بیهوشی

استفاده از بیهوشی قبل از درمان ریشه باید مورد بحث قرار گیرد. بی حسی موضعی با اپی نفرین برای بارداری بی خطر است، تا زمانی که دوز بیش از حد نباشد. استفاده از این بی حسی، دندان را بی حس می‌کند و در نتیجه استرس را برای بیمار و نوزاد کاهش می‌دهد.

درمان ریشه در بارداری چگونه انجام می‌شود؟

این روش معمولا طی دو نوبت انجام می‌شود. ابتدا ناحیه اطراف دندان بی حس می‌شود و سپس با یک ورقه لاستیکی پوشانده می‌شود تا از دندان‌های شما در برابر عفونت محافظت کند. سپس یک سوراخ در تاج دندان ایجاد می‌شود. در نهایت پالپ از روی دندان خارج می‌شود و در صورت وجود آبسه، آن را تخلیه می‌کنند.

برای پر کردن دندان از پر کننده موقت استفاده می‌شود. هنگامی که دندانپزشک تایید کرد درمان موفقیت آمیز بوده و هیچ عفونتی باقی نمانده است، در نوبت بعدی، پر کننده موقت با یک پر کننده دائمی جایگزین می‌شود.

2 یک نظر

  1. فرانک

    نکته مثبتی که در مقاله به آن اشاره شده، اهمیت مدیریت درد و عفونت برای جلوگیری از عوارض بیشتر در بارداری است. با این حال، بهتر بود به جزئیات بیشتری در مورد داروهای بی حسی مجاز و ایمن برای زنان باردار و همچنین بهترین زمان انجام این درمان اشاره می‌شد.

  2. الهام

    در صورت امکان اطلاعات دقیق‌تری در مورد روش‌های کاهش استرس در حین درمان و تاثیر احتمالی آن بر سلامت مادر و جنین ارائه دهید. با سپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *