مراقبت از دهان و دندان برای مادران جدید

اگر به تازگی صاحب فرزند شده‌اید، نیازهای کودک به اولویت اصلی شما تبدیل می‌شود. بنابراین بهتر است بدانید مراقبت از سلامت دهان و دندان شما می‌تواند بر سلامت کودک شما نیز تأثیر بگذارد.

وقتی مادر می‌شوید، طبیعی است که نوزادتان مرکز تمام توجهات شما شود. همچنین بسیار طبیعی است که برای مدتی نیازهای شخصی خود را نادیده بگیرید. زیرا شما به شدت مشغول نگهداری از کودک خود هستید و در واقع دنیای شما وارونه شده است. در حقیقت مرکز تمرکز شما تغییر کرده و به جای اینکه نگران خودتان باشید، نگران کودک خود هستید. اما مراقبت از دهان و دندان پس از مادر شدن بسیار مهم است. این امر نه تنها به شما کمک می‌کند که سلامتی خود را حفظ کرده و از کودک خود بهتر مراقبت کنید، بلکه مراقبت از سلامت دهان و دندان شما می‌تواند بر سلامت کودک‌تان نیز تأثیر بگذارد.

در ادامه چهار دلیل برای اینکه چرا باید از سلامت دهان خود مراقبت کنید بیان می‌شود.

کودک به باکتری‌ها عادت ندارد

کودک شما قبل از تولد در یک محیط نسبتاً استریل زندگی می‌کند، اما هنگامی که به دنیا می‌آید، توسط باکتری‌ها احاطه می‌شود. سیستم ایمنی بدن نوزاد نابالغ است، بنابراین بهتر است که میزان میکروب‌هایی که با نوزاد در تماس است را به حداقل برسانید. اگر شما بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نکنید، ممکن است دهان شما پر از باکتری شود و این می‌تواند یک مشکل بزرگ برای کودک‌تان باشد. باکتری‌های دهان شما به راحتی می‌تواند از طریق بوسیدن لب‌های کودک به دهان او منتقل شود.

حتی اگر دهان خود را تمیز نگه دارید، هرگز نباید قاشق یا وسایل دیگر را پس از آنکه در دهان خود گذاشتید، در دهان کودک قرار دهید. مادران ممکن است بخواهند دمای غذا را تست کنند یا طعم آن را امتحان کنند، اما استفاده از همان قاشق برای کودک ایده خوبی نیست.

روال زندگی شما تغییر کرده است

قبل از تولد کودک، ممکن است برای کارهای روزمره برنامه ریزی داشته باشید. برای مثال، هر روز سر ساعت مشخصی از خواب بیدار شده و سر ساعت مشخصی دندان‌های خود را مسواک بزنید. اما پس از به دنیا آمدن کودک همه چیز تغییر خواهد کرد.

پس از تولد کودک و با توجه به تغذیه شبانه او، ممکن است در ساعت‌های مختلف روز، زمانی که تولید بزاق و ظرفیت آن برای تمیز کردن دهان کاهش می‌یابد، تنقلات بخورید. حتی ممکن است در طول روز برای مسواک زدن بعد از غذا مشکل پیدا کنید. در نتیجه اسیدها ممکن است مدت بیشتری در دهان شما بمانند تا به دندان‌های شما حمله کنند. همچنین غذایی که با عجله می‌خورید ممکن است همیشه بهترین انتخاب برای سلامتی دهان و دندان شما نباشد.

این تغییرات روزمره بدان معنی است که ممکن است از دهان خود به خوبی قبل مراقبت نکنید. بنابراین توجه به این نکته مهم است که برای مراقبت صحیح از دندان‌ها و لثه‌های خود، وقت لازم را اختصاص دهید.

هنوز هم میزان هورمون‌ها در بدن شما بالا است

تقریباً نیمی از زنان باردار در هنگام مسواک زدن دچار التهاب، قرمزی، درد در لثه یا خونریزی می‌شوند. این شرایط به التهاب لثه حاملگی معروف است و با تغییرات هورمونی در بدن ایجاد می‌شود. حتی اگر بارداری شما به پایان رسیده باشد و به کودک خود شیر می‌دهید، هفته‌ها یا حتی ماه‌ها طول می‌کشد تا هورمون‌های شما به حالت تعادل طبیعی خود بازگردند. بنابراین لثه‌های شما ممکن است هنوز آسیب پذیر باشد.

آنچه که باید در نظر داشته باشید این است که اگر هنگام مسواک زدن دندان‌ها در بارداری یا پس از آن دچار خونریزی شدید لثه شوید، به این معنی نیست که باید از مسواک زدن به آن قسمت از دهان خودداری کنید. در تمیز کردن آن منطقه کوشا باشید، زیرا اغلب خونریزی به خودی خود متوقف می‌شود.

شما الگوی رفتاری کودک خود هستید

پس از به دنیا آوردن کودک، شما دیگر یک مادر هستید و یک هوادار کوچک دارید که می‌تواند همه کارهایی را که انجام می‌دهید، تقلید کند. اگر به کودک نشان دهید که به سلامت دهان خود اهمیت داده و از آن مراقبت می‌کنید، تاثیر بلند مدتی را در جهت حفظ سلامت دهان و دندان کودک خود می‌گذارید. او از کودکی با مسواک و خمیر دندان آشنا شده و به دیدن شما در حالی که از دندان خود مراقبت می‌کنید، عادت خواهد کرد.

حتی زمانی که نوزاد شما هنوز کوچک است، می‌توانید با یک دستمال مرطوب به آرامی دهان او را پاک کنید و او را به مراقبت از دندان عادت دهید. این کار باقیمانده‌های شیر یا غذایی که کاملاً بلعیده نشده است را از بین می‌برد و به تمیز کردن دهان او کمک می‌کند. اگر شخص دیگری با انگشت دهان نوزاد را نگه دارد این کار راحت‌تر انجام می‌شود و هنگامی که زمان استفاده از مسواک برای کودک فرا برسد، او برای استفاده از آن آماده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *