ترک عادت مکیدن انگشت در کودکان

ترک کردن عادت مکیدن انگشت شست برای کودک می‌تواند سخت باشد، پس باید به فرزندتان کمک کنید. مکیدن انگشت یک عادت رایج در بین کودکان است. در ادامه این مطلب راهکارهایی بیان خواهد شد که به متوقف کردن این رفتار کمک می‌کند.

چرا برخی از کودکان انگشتان خود را می‌مکند؟

نوزادان به صورت طبیعی دارای غریزه مکیدن هستند که می‌تواند باعث شود انگشت شست یا سایر انگشتان خود را، گاهی حتی قبل از تولد، در دهان بگذارند. به دلیل اینکه مکیدن انگشت شست باعث می‌شود نوزادان احساس امنیت کنند. برخی از نوزادان ممکن است هنگام نیاز به آرامش یا خواب، عادت به مکیدن انگشت شست داشته باشند.

مکیدن انگشت شست معمولا چقدر طول می‌کشد؟

بسیاری از کودکان، مکیدن انگشتان دست خود را اغلب در 6 یا 7 ماهگی یا بین 2 تا 4 سالگی متوقف می‌کنند. اما حتی کودکی که مکیدن انگشت شست خود را متوقف کرده است، ممکن است هنگام داشتن استرس، باز هم انگشتش را بمکد.

چه زمانی باید مداخله کنیم؟

تا زمانی که دندان‌های دائمی کودک شروع به درآمدن نکرده باشد، مکیدن انگشت مشکلی ایجاد نمی‌کند. اما در این مرحله هم مکیدن انگشت شست ممکن است روی سقف دهان (کام) یا نحوه صحیح قرارگیری دندان‌ها تاثیر بگذارد.

به وجود آمدن مشکلات دندانی در اثر مکیدن به این بستگی دارد که کودک چند بار، چه مدت و با چه شدتی انگشت شست خود را می‌مکد. اگرچه برخی از متخصصان توصیه می‌کنند بهتر است قبل از 3 سالگی عادت مکیدن متوقف شود، اما آکادمی اطفال آمریکا می‌گوید: نیاز به درمان معمولا محدود به کودکانی است که بعد از 5 سالگی مکیدن انگشت شست را ادامه می‌دهند.

برای تشویق فرزندم برای ترک مکیدن انگشت چه کاری انجام دهم؟

در مورد مکیدن انگشت شست با فرزند خود صحبت کنید. اگر فرزندتان خودش بخواهد که این عادت را ترک کند، شما با احتمال بیشتری در متوقف کردن این عادت موفق خواهید بود. این امر به انتخاب روش مناسب کمک می‌کند.

بعضی اوقات توجه نکردن به مکیدن انگشت شست برای متوقف کردن رفتار کافی است. به خصوص اگر کودک شما برای جلب توجه از مکیدن انگشت شست استفاده کند.

اگر نادیده گرفتن این رفتار موثر نبود، یکی از این روش‌های زیر را امتحان کنید

فرزندتان را تشویق کنید

فرزند خود را تحسین کنید و او را با پاداش‌های کوچکی تشویق کنید. مانند یک داستان اضافه قبل از خواب یا رفتن به پارک، هنگامی که او در حال مکیدن انگشت شست نیست. یک سری اهداف قابل انجام برای کودک معین کنید. برای مثال، با هم به توافق برسید که یک ساعت قبل از خواب دیگر انگشتش را نمکد. تعدادی برچسب تهیه کنید و با آن روزهایی را که فرزند شما با موفقیت از مکیدن شستش را نمی‌مکد، در تقویم علامت گذاری کنید.

محرک‌ها را مشخص کنید

اگر فرزند شما در پاسخ به استرس، انگشت شست خود را می‌خورد، مسئله اصلی را شناسایی کنید. با روش‌های دیگر، از جمله اطمینان خاطر دادن و در آغوش گرفتن، آسایش کودک را فراهم کنید. یک بالش یا عروسک نرم به فرزندتان هدیه بدهید تا کودک هنگام استرس آن را فشار دهد.

با ملایمت به کودک یادآوری کنید

اگر فرزند شما بدون فکر کردن انگشت شست خود را – و نه به عنوان راهی برای جلب توجه – می‌مکد، به آرامی به او یادآوری کنید که این کار را متوقف کند. هیچ وقت کودک خود را مورد سرزنش، انتقاد یا تمسخر قرار ندهید.

آیا دندانپزشک می‌تواند کمک کند؟

اگر نگران تأثیر مکیدن انگشت شست روی دندان‌های کودک خود هستید، با دندانپزشک مشورت کنید. برای برخی از کودکان، صحبت کردن با دندانپزشک در مورد اینکه چرا متوقف کردن مکیدن انگشت شست مهم است، از صحبت با مادر یا پدر موثرتر است. به ندرت، بعضی از پزشکان توصیه می‌کنند از تکنیک‌های ناخوشایند استفاده کنید. مانند آغشته کردن انگشت فرزندتان با یک ماده تلخ، بستن انگشت شست یا پوشاندن دست با جوراب در شب.

اگر هیچ کدام از این کارها موثر واقع نشود، چه باید کرد؟

برای بعضی از کودکان، ترک عادت مکیدن انگشت شست، فوق العاده دشوار است. سعی کنید نگران نباشید، زیرا فشار بیش از حد به کودک‌تان برای متوقف کردن مکیدن انگشت شست، تنها باعث تاخیر در روند کار می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *