بارداری و مشکلات دهانی ناشی از آن

بارداری ممکن است تأثیراتی بر سلامت دهان داشته باشد و مشکلات دهانی ناشی از تغییرات هورمونی و عوارض دیگر بارداری را به همراه داشته باشد. در این مقاله، برخی از مشکلات دهانی معمول در دوره بارداری آورده شده است.

چرا بارداری خطر مشکلات دهان را افزایش می‌دهد؟ ​

بارداری باعث تغییرات هورمونی می‌شود که خطر ایجاد مشکلات دهان مانند ژنژیویت (التهاب لثه) و پریودنتیت (بیماری لثه) را افزایش می‌دهد. به علت متفاوت بودن سطوح هورمونی، 40٪ از خانم‌ها در دوران بارداری خود به التهاب لثه یا ژنژیویت مبتلا می‌شوند – که التهاب لثه یا ژنژیویت حاملگی نامیده می‌شود. ​

چرا ابتلا به ژنژیویت در زمان بارداری بیشتر می‌شود؟ ​

افزایش سطح پروژسترون در دوران بارداری ممکن است رشد برخی باکتری‌های ایجاد کننده بیماری لثه را آسان‌تر کند. همچنین باعث می‌شود بافت لثه نسبت به پلاک حساس‌تر شود و واکنش بدن را نسبت به توکسین‌های ناشی از پلاک افزایش دهد. در حقیقت، اگر شما در حال حاضر بیماری لثه قابل توجهی دارید، باردار شدن ممکن است این وضعیت را بدتر کند.

علایم بیماری لثه در دوران بارداری چیست؟ ​

معمولا التهاب لثه بین ماه دوم تا هشتم بارداری ظاهر می‌شود. علائم ژنژیویت حاملگی از لثه‌های قرمز رنگ که در هنگام مسواک زدن دندان‌ها کمی خونریزی می‌کند تا تورم شدید و خونریزی بافت لثه متغیر است.

جلوگیری از ژنژیویت در دوران بارداری

اول، برای جلوگیری از ژنژیویت حاملگی، بهداشت دهانی خوب، که شامل مسواک زدن حداقل دو بار در روز، استفاده از نخ دندان و استفاده از دهانشویه ضد میکروبی است، حائز اهمیت است.

بیماری‌های لثه که بهبود نمی‌یابند باید توسط یک متخصص دندانپزشکی درمان شوند. درمان ممکن است شامل آنتی‌بیوتیک‌ها و خارج کردن بافت عفونی باشد. ​

ارتباط بین بیماری لثه و تولد زودرس ​

حداقل دو مطالعه نشان داده‌اند که بین بیماری لثه و تولد زود هنگام ارتباط وجود دارد.

محققان یک مطالعه که نتایج خود را در ژورنال انجمن دندانپزشکی آمریکا منتشر کردند، دریافتند که زنان باردار مبتلا به بیماری لثه مزمن، ۴ تا ۷ برابر بیشتر از مادران دارای لثه سالم زایمان زودرس دارند (قبل از هفته ۳۷) و نوزادانی با وزن کم متولد می‌شود. مادران با بیماری پریودنتال شدید، در ۳۲ هفتگی، زایمان زودرس را تجربه کردند.

اینکه درمان بیماری لثه، خطر زایمان زودرس را کاهش دهد، هنوز مشخص نیست.

سخن پایانی

برای حفظ سلامت دهان در دوران بارداری، مراقبت‌های دهانی منظم از جمله مسواک زدن، مصرف غذاهای سالم و مشاوره با دندانپزشک در صورت وجود هر گونه مشکل دهانی توصیه می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *