پوسیدگی دندان ناشی از شیشه شیر در کودکان

دندان‌های کودک با اینکه شیری و موقتی هستند، اهمیت زیادی دارند. آن‌ها نیز در معرض خطر پوسیدگی دندان هستند. پوسیدگی دندان در نوزادان و کودکان نوپا اغلب با عنوان پوسیدگی دندان ناشی از شیشه شیر یا پوسیدگی زودرس کودکی شناخته می‌شود.

کودکان برای جویدن غذا، صحبت کردن و داشتن لبخند زیبا، نیاز به دندان‌های سالم و قوی دارند. دندان‌های شیری همچنین کمک می‌کنند که دندان‌های دائمی به درستی برویند. بنابراین این موضوع مهم است که از دهان و دندان نوزادان به خوبی مراقبت کنیم تا بتوانند دندان‌های شیری خود را تا 10 سال به خوبی نگه دارند.

چه عواملی باعث پوسیدگی دندان نوزادان می‌شود؟

پوسیدگی دندان ناشی از شیشه شیر در کودکان بیشتر در دندان‌های جلوی بالایی رخ می‌دهد، اما می‌تواند سایر دندان‌ها را نیز تحت تأثیر قرار دهد. عوامل زیادی وجود دارد که می‌تواند باعث پوسیدگی دندان شود. یکی از دلایل عمده آن، قرار گرفتن مکرر و طولانی مدت دندان‌های کودک در معرض نوشیدنی‌های حاوی قند است. همچنین هنگام خواباندن کودک با شیشه شیر یا هنگامی که از شیشه به عنوان پستانک برای آرام کردن نوزاد بی قرار استفاده می‌شود، پوسیدگی دندان می‌تواند رخ دهد.

پوسیدگی دندان نوعی بیماری است که می‌تواند با انتقال باکتری‌های عامل پوسیدگی از مادر (یا مراقب و پرستار اصلی) به نوزاد شروع شود. این باکتری‌ها از راه بزاق منتقل می‌شوند، برای مثال هنگامی که مادر قاشق کودک را در دهان خود قرار داده و یا پستانک او را با دهان خود تمیز می‌کند، باکتری‌ها می‌توانند به کودک منتقل شوند. اگر کودک شیرخوار یا نوپای شما به مقدار کافی فلوراید دریافت نکند، ممکن است خطر پوسیدگی دندان افزایش پیدا کند، اما بهتر است بدانید که می‌توان از این پوسیدگی جلوگیری کرد.

جلوگیری از پوسیدگی دندان ناشی از شیشه شیر در کودک

سعی کنید از قاشق مشترک برای خود و کودک‌تان استفاده نکنید و پستانک کودک را با دهان خود تمیز نکنید. بعد از هر وعده غذایی کودک، لثه‌های او را با یک دستمال تمیز و مرطوب تمیز کنید. زمانی که دندان‌های کودک رویید، تا 3 سالگی آن‌ها را به آرامی با مسواک نرم و با مقدار بسیار اندکی خمیر دندان حاوی فلوراید (تقریبا اندازه یک دانه برنج) مسواک بزنید. از سنین 3 تا 6 سالگی دندان‌های کودک را با مقدار بیشتری خمیر دندان حاوی فلوراید (تقریبا اندازه یک نخود) مسواک بزنید. تا زمانی که کودک به اندازه کافی بزرگ شد که خمیر دندان را نبلعد و بتواند آب را در دهانش چرخانده و بیرون بریزد، بر مسواک زدن او نظارت کنید. معمولا کودکان از سنین 6 الی 7 سالگی به بعد این توانایی را کسب می‌کنند.

شیشه شیر کودک را فقط با شیر خشک، شیر یا شیر مادر پر کنید و از پر کردن شیشه شیر کودک با مایعات دیگر مانند آب قند، آبمیوه یا سایر نوشیدنی‌های شیرین خودداری کنید. نوزادان باید قبل از خوابیدن، شیشه شیر خود را نوشیده و تمام کرده باشند و سپس در رختخواب قرار داده شوند. اگر کودک شما از پستانک استفاده می‌کند، آن را به خوبی تمیز کنید و در آب قند یا عسل فرو نکنید. بعد از یک سالگی کودک، او را به نوشیدن از فنجان تشویق کنید. کودک را به داشتن عادات غذایی سالم را تشویق کنید. هنگامی که اولین دندان کودک شما ظاهر شد، با دندانپزشک برای برنامه ریزی اولین مراجعه کودک مشورت کنید. اولین مراجعه و معاینات دندانپزشکی کودک را به اندازه معاینات دوره‌ای پزشک اطفال، جدی بگیرید.

سخن پایانی

به یاد داشته باشید: شروع زود هنگام مراقبت از دهان و دندان، مهم‌ترین کلید سلامتی آن‌ها است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *